Tgrt Haber
13 Mart 2024 08:40 - Güncelleme : 13 Mart 2024 10:07

Mercedes'e dev "yanıltıcı tanıtım" cezası! Japonlar gözünün yaşına bakmadı

Japon hükümeti, Alman otomotiv devi Mercedes'in Japonya temsilciliğine müşteriyi donanım konusunda yanılttığı gerekçesiyle 1,2 milyar yen para cezası verdi. 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
Mercedes-Benz, Japonya, Yanıltıcı Tanıtım Cezası

Almanya'nın en büyük otomobil üreticilerinden Mercedes-Benz, Japonya'da yanıltıcı tanıtım cezasına çarptırıldı. Japonya hükümetine bağlı Tüketici İşleri Ajansı (CAA), "Mercedes-Benz Japan" firmasının 1,2 milyar yen ceza ödeyeceğini duyurdu.

REKLAMI YAPILAN SİSTEMLER ARAÇTA YOK!

Ajans açıklamasına göre, firmanın araç kataloglarında GLA ve GLB modellerinin belirli sürüş destek sistemleriyle donatıldığı gösterildi. Donanımlar arasında, trafik yeniden harekete geçtiğinde duran aracı otomatik olarak ileri doğru hareket ettiren sistemi ile sürücünün dönüş sinyalini etkinleştirerek şerit değiştirmesi sistemine yer verildi.

Mercedes'e dev

Ancak yapılan denetlemelerde, bu donanımlarının aslında opsiyonel yani müşterinin isteğine bağlı olduğu belirlendi. Ajans, söz konusu durumu "müşteri yanıltıcı" olarak tanımlarken "Mercedes-Benz Japan" firmasına bu sebeple 1,23 milyar yen (yaklaşık 8,3 milyon dolar) para cezası verildiğini duyurdu.

REKOR CEZA

Firmaya, durumun tekrarının önlenmesi amacıyla önlem alınması talimatı da verilirken devlet televizyonu NHK'nin haberinde ise cezanın, "yanıltıcı beyanlara karşı verilen şimdiye kadarki en yüksek ceza" olduğu kaydedildi.

"Mercedes-Benz Japan" firması ise yasal uyumluluğun sağlanması ve yönetim sisteminin iyileştirilmesi için çalışacağını vadeden bir özür metni yayımladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...