Tgrt Haber
21 Ocak 2019 20:51

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik Kerç Boğazı'nda yaşanan gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik yaptığı açıklamada "Konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
ömer çelik,son dakika

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle;

(ZEYTİN DALI'NIN 1. YILI) Türkiye meşru hakkını kullanmıştır. Kendi insanımız, coğrafyamız tehdit altındaydı. 

(AKDENİZ'DE GÖÇMEN FACİASI) 120 mülteciyi taşıyan bot battı. 2 bebeğin ve hamile kadının olduğu 117 kişi boğuldu. Akdeniz'in ölüm denizine dönüşmesi onlara sahip çıkmayanların sorunudur. İnsanlara uygun göç yolu oluşturmak gerekir.

SORU - CEVAP

(MHP ADAY TANITIM TOPLANTISI)  AK Parti'ye henüz gelen bir davet yok. İlleri açıklarken kendilerine ait olan büyükşehirleri de açıklarken bizdeki formatla benzer bir şekilde yapmaları memnuniyet verici olacaktır. 


(KERÇ BOĞAZI KAZASI) Kerç Boğazı'nda iki gemi alev almış. Bu konuyu takip ediyoruz. Tanzanya bayrakları olarak geldi bu bilgi. Sahiplerinin Türk olma ihtimali var. 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu değerlendiriliyor. 

(FAZIL SAY KONSERİ) Çok güzel bir konser oldu. Fazıl Say ile bir kere daha gurur duyduk. 

(AFGANİSTAN SALDIRI)  Ne zaman barış görüşmeleri konuşulsa böyle bir eylem ortaya çıkabiliyor. Afganistan halkına bir kere daha başsağlığı diliyoruz. 

(GRAHAM'IN ZİYARETİ) Senatör Graham, bölgedeki gündeme hakim biri. Türkiye ziyaretinin faydalı ve ikna edici olduğunu düşünüyoruz. Münbiç'teki yol haritasının uygulanması konusunda açıklaması oldu. Münbiç'teki güvenliği devralmaya da Türkiye hazırdır. 

(SURİYE'DE ABD ASKERİNE SALDIRI) Ne zaman doğru adım atılmaya çalışılsa bu provokasyonlar ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler Başkan Trump'ı bu kararından caydırmaya yönelik bir provakasyon dizisi olarak görüyoruz. Trump'a çekilme diyen güçlü lobiler var.  

(GÜVENLİ BÖLGE) Güvenli bölgeden ilk aşamada YPG'nin çıkartılması söz konusudur. Bu bölgede DEAŞ ve YPG'yi istemiyoruz. 

(LÜTFÜ SAVAŞ'A SORUŞTURMA) Hatay Belediye Başkanı'nın söylediği sözün hiçbir orijinal tarafı yok. Bu açık bir nefret suçudur. Birincisi Suriyelileri hedef gösteriyorsun. İkincisi söylediğin rakamların hepsi yanlış. Bu açıklamayı kınıyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...