Tgrt Haber
16 Nisan 2014 15:25

AK Parti'deki istişare toplantısı sona erdi

AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ve 3 dönem kuralının öne çıktığı toplantıda milletvekillerinin nabzı ölçüldü.

AK Parti'deki istişare toplantısı sona erdi
ak parti, istişare toplantısı, cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 dönem kuralı,

AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına geçildi. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.
CUMHURBAŞKANI KİM OLSUN DİYE SORULDU
Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi.
AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı. Bunun üzerine Erdoğan, "O halde karar verilmiştir" dedi.
3 DÖNEM KURALI
Ayrıca milletvekillerine 3 dönem seçim kuralıyla ilgili bir soru yöneltildi. "Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?" diye sorularak "Sınırlamalar kaldırılmalı" veya "Mevcut düzenleme devam etmeli" seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istendi. Bu kuralın kalkmamasına dair çoğunluk kararının çıktığı gelen son bilgiler arasında.

AK Parti'deki istişare toplantısı sona erdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...