Tgrt Haber
01 Eylül 2021 14:57

Bahçeli'den seçim barajı açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7

Son dakika haberi: MHP Lideri Devlet Bahçeli seçim barajı ile ilgili "Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7 olarak tescillendi" dedi.

Bahçeli'den seçim barajı açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7
seçim,seçim barajı,devlet bahçeli

Son dakika haberi: Cumhur İttifakının seçim barajı belli oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaparak "Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" dedi.

Bahçeli, "Seçim barajı yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır." dedi.

MHP Lideri Cumhur İttifakı’nda kurulan komisyonun seçim sistemi ve barajı konusunda yaptığı çalışmaların tamamlandığını belirtti. Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" vurgusunda bulundu.

Bahçeli, açıklamasında artık başka bir değerlendirmeye gerek kalmadığını da belirtti.

ERDOĞAN YÜZDE 7 DEMİŞTİ

Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası uçakta gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  seçim barajına ilişkin soru üzerine "Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP'li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7'ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabii konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...