Tgrt Haber
11 Ocak 2014 15:14

Bozdağ, 'Teklifi geri çekmemiz söz konusu değil'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifi geri çekmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bozdağ, 'Teklifi geri çekmemiz söz konusu değil'
adalet bakanı, bekir bozdağ, hsyk, bozdağ'dan açıklama,

Bekir Bozdağ, teklifin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'na giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Meclis Başkanı'nın Anayasa değişikliği konusunda görüşü ne?" sorusuna Bozdağ,  "Bu konuda bir görüşmemiz olmadı" karşılığını verdi. "Olmadı mı?" sorusuna Bozdağ, "Ben konuşmamızın detayıyla ilgili bir bilgi vermiyorum, onu söylüyorum" yanıtını verdi. Bozdağ, teklifin geri çekilip çekilmemesine ilişkin bir soru üzerine, teklifin görüşüldüğünü ifade ederek, "Şu anda ben de görüşmeye gidiyorum. Oturacağım. 'Şu anda geri çekilmesi' diye bir şey yok. Teklifi geri çekmemiz söz konusu değil" dedi. Muhalefetin İçtüzük'ten doğan haklarını biraz abartarak kullandığını belirten Bozdağ, HSYK konusunda çağrılarını yaptıklarını, partilerin ortak bir çalışma yapmak üzere biraraya gelebileceğini söyledi. Bozdağ, işbirliğine açık olduklarını vurguladı.
Öte yandan HSYK'nın yapısında değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda,  AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı.
Toplantının başlangıcında eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, konuşmak için Başkanlık Divanı kürsüsüne yaklaştı. Bu sırada AK Parti milletvekilleri, "otur yerine" diyerek tepki gösterdi. Eminağaoğlu, kürsüye yaklaşmaya devam edince AK Parti milletvekilleri müdahale etti. Bu arada CHP milletvekilleri de ayağı kalkarak, AK Parti milletvekillerine tepki gösterdi. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Milletvekilleri birbirlerine yumruk ve tekmelerle saldırdı, su şişesi, çanta, telefon, laptop fırlattı. Bazı milletvekilleri kavga sırasında masa ve sandalyelerin üzerine çıktı. Komisyonda çıkan kavganın ardından çalışmalara bir süre ara verildi. Aranın ardından Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, milletvekillerine, demokratik bir müzakereye devam etme çağrısında bulundu. CHP milletvekilleri, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, toplantıda söz almak için daha önce Başkanlık Divanı'na dilekçe sunduğunu, bu dilekçenin akıbetini öğrenmek istediğini, ancak AK Parti'li milletvekillerinin yumruk ve tekmeleriyle salondan atılmak istendiğini savundu. AK Parti milletvekilleri ise Eminağaoğlu'nun Komisyon Başkanı'nın üzerine yürüdüğünü ileri sürdü. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, kavga sırasında kafasına isabet eden iPad'i göstererek, bunun kim tarafından fırlatıldığının belirlenmesi için Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını istedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eminağaoğlu'nun komisyona bir konuk olarak geldiğini, ancak kavgada yüzüne tekme isabet ettiğini belirterek, "Gelen misafire tekme atmak demokraside var mıdır?" dedi.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, komisyonun bu ortamda daha fazla çalışamayacağını savunarak, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya yönelik, "Burada cinayet işlenirse sorumlusu siz olacaksınız. Hekim olarak uyarıyorum. Burada cinayet girişiminde bulunuldu. Kafasına iPad fırlatılan, arada sıkışarak hayati tehlike geçiren insanlar oldu. Burada müzakere imkanı kalmamıştır" diye konuştu. İyimaya ise Eminağaoğlu'nun dilekçesi konusunda da toplantının yönetilmesinde de içtüzüğe uygun davrandığını ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise komisyonda 6 kamera bulunmasına rağmen görüntü kaydının bulunmadığını söyledi. İyimaya'dan kameraların çalıştırılması için talimat vermesini isteyen Altay, "Çalıştırılmaz ise yemin ederim hepsini sökeceğim" dedi. Ahmet İyimaya da "Eğer bu kameralar her zaman muntazaman çalıştırılıyor ise kapatılması yanlıştır" karşılığını verdi. İyimaya, kameraların çalıştırılması için talimat vereceğini söyledi. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Eminağaoğlu'nun engellenmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ömer Faruk Bey bir dilekçe verdiğini söylüyor. Fikrini beğenin beğenmeyin. Verilmiş dilekçenin akıbetini öğrenmek istiyor. Bunun fiili davranışla engellenmesi doğru değil" diye konuştu. Bu arada, toplantının başlangıcında çıkan kavga sırasında masalardaki bazı mikrofonlar da zarar gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...