Tgrt Haber
25 Ocak 2023 19:18 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 20:13

CHP'den Ekrem İmamoğlu'na ince mesaj: Adaylık iddiasını açacağı düşüncesinde değilim 

6'lı masada cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı en çok konuşulan isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na CHP'li Gürsel Tekin'den mesaj geldi. İmamoğlu'nun adaylık açıklaması yapacağına yönelik iddialar hakkında konuşan Tekin, "Adalık iddiası açacağı düşüncesinde değilim" dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
CHP'den Ekrem İmamoğlu'na ince mesaj: Adaylık iddiasını açacağı düşüncesinde değilim 
Ekrem İmamoğlu,adaylık,CHP,cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret ederken 6'lı masada adaylık konusu henüz çözüme kavuşmadı. Adaylık için gündemdeki isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İmamoğlu'nun adaylık açıklamayacağını belirtti. 

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Anadolu turuna cumhurbaşkanı adaylığı için çıktı iddialarına partisinden açıklama geldi. 

İMAMOĞLU'NA İNCE MESAJ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacağı yönünde iddialara CHP'li Tekin, "Ekrem İmamoğlu'nun ayrı bir adaylık iddiasını açacağı düşüncesinde değilim" açıklamasında bulundu. 

ADAY SEÇME SÜRECİ BAŞLIYOR 

26 Ocak (yarın) tarihinde bir ayaraya gelmesi beklenen 6' lı masada adayın kim olacağı konuşulacak. Partililerden alınan bilgiye göre, masanın adayı Şubat ayının ortalarında belli olacak.

NET KONUŞTU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU 

Katıldığı bir canlı yayında konuşan CHP liderinin Danışmanı Erdoğan Toprak "Kılıçdaroğlu’nun bir başka ismi önereceği doğru mu?" sorusuna, "Kesinlikle yanlış. Kararımız net, bizim adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun dışında da bir kararımız yoktur. Tabii adayın kim olacağına karar verecek olan da Altılı Masa’daki liderlerdir" açıklamasında bulundu. 

AKŞENER 'İMAMOĞLU' DEDİ 

Son günlerde adaylık konusunda sessizliğe bürünen İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce vermiş olduğu demeçlerde, "Kazanacak aday" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ket vurmuştu. 

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezasından sonra Saraçhane'ye giderek kavganın fitilini ateşleyen İYİ Parti lideri, CHP'den "İç işlerimize karışmasın" tepkisiyle karşılaşmıştı. 

Ekrem İmamoğlu'nun masaya aday olarak getirilmesi ihtimalinde "hayır" demeyeceklerini her fırsatta tekrarlayan Akşener'in masadaki Kılıçdaroğlu seçeneğine nasıl bir reaksiyon vereceği ise merak konusu oldu. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...