Tgrt Haber
19 Şubat 2020 20:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ile ticaret hacminin büyütülmesi için çalıştıklarını belirterek, 'Ticaretimizin 2.2 milyar dolara ulaşması elbette önemli bir başarıdır. En kısa vadede bunu 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

"Bizim yapmış olduğumuz işlerin, ileride tarihe yepyeni sayfalar olarak yazılacağından eminiz"

Kardeş Türkiye topraklarında kendilerine gösterilen konukseverlik için mevkidaşı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Mirziyoyev, "Son iki senede bizim yapmış olduğumuz işlerin, ileride tarihe yepyeni sayfalar olarak yazılacağından eminiz." dedi.

Mirziyoyev, toplantılarda, çok olumlu sonuçlar elde ettiklerini aktararak, "Bugün yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyinin ilk toplantısı, dostane ilişkilerimiz tarihinde yeni sayfa açmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde, siyaset, ticaret, yatırım ve ulaştırma gibi birçok alanda kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarına işaret eden Mirziyoyev, Özbek-Türk iş birliğinin öncelikli yönlerinin geliştirilmesine ilişkin çeşitli adımlar belirlediklerini kaydetti. 

Mirziyoyev, ticari, ekonomik ve yatırım alanlarındaki iş birliğine ivme kazandırmanın öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Mirziyoyev, iki ülkenin uluslararası birçok konuda ortak yaklaşıma sahip olduğunu söyledi.

"Ticaretimizi en kısa vadede bunu 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim dinimiz bir, imanımız birdir. Türkiye, Özbekistan kardeşliği maziden atiye ulaşan kadim bir kardeşliktir. 34 milyona yaklaşan genç ve dinamik nüfusu ve zengin tabi kaynakları ile Özbekistan, bölgesinin cazibe merkezi olma konusunda ilerliyor.

Sayın Mirziyoyev liderliğinde yürütülen reform açılımını bizde önemle takip ediyoruz. Bu kapsamlı reform sürecinde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ticaret hacmimiz bir önceki yıla oranla yaklaşık %27 oranında arttı. Ticaretimizin 2.2 milyar dolara ulaşması elbette önemli bir başarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ile en kısa vadede bunu 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Ulaştırma, enerji, sağlık, eğitim, savunma alanında iş birliği yaparak nasıl geliştirileceği konusunda görüş alış verişinde bulunduk. İş dünyamızı Özbekistan'a yatırım konusunda teşvik ediyoruz. Bugün Mirziyoyev ile ortak bildiriyi imzaladık.

Bu belge bir sonraki toplantıya geçecek süre içinde adeta bir yol haritasıdır. Bu vesile ile ilişkilerimizi geliştirme yönünde gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Toplantı sonuçlarının ve imzaladığımız anlaşmaların her iki ülkemizin geleceğine birer başarı vesilesi olacağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...