Tgrt Haber
16 Nisan 2015 04:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Üzerimizde soykırım gölgesi olamaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'a hareketinden önce sözde Ermeni soykırımıyla ilgili karar tasarısını oylayan AP’ye sert çıkıştı: Türkiye'nin böyle bir vebali kabul etmesi mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Üzerimizde soykırım gölgesi olamaz'
cumhurbaşkanı erdoğan, ermeni soykırımı, kazakistan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantıda gazetecilerin AP’nin sözde “Ermeni Soykırımı Tasarısı" ve Ağrı’daki olaylar konusundaki sorularına şu yanıtları verdi:

Savunma yapma derdimİz yok

Benim savunma derdim yok. Bizim üzerimizde soykırım diye bir leke, bir gölge söz konusu değil. AP hangi tür kararı alırsa alsın bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar. Geçenlerde AB Parlamento Başkanı geldi. Başkan 'Ben aynen sizin gibi düşünüyorum, Türkiye için böyle bir şey söz konusu olamaz' dedi.

KENDİ KENDİLERİNİ ELE VERDİLER

Ağrı'da gelen istihbaratla asker görevini yapmıştır. Ama ilk silahlı müdahale bölücü terör örgütünden gelmiş ve 4 askerimiz yaralanmıştır. Ne yapacaklar, sessiz mi kalacaklar? Askerlerimiz gereken cevabı verdi. 5 tane terör örgütünün elemanı öldü. 'Yaralılarımızı da partililer alıp gelmiş' öyle bir şey söz konusu değil. Fotoğraflarda da var. Bakıyoruz ki işin arkasından ne yazık ki kendileri çıkıyor. 'HDP'liler yaralıları kurtardı' dediğin zaman kendini ele verirsin. Bunun alternatifi de orada söylenir. Sivil köy korucularının olduğu vatandaşlarımız da devreye girmiştir.  Olayın aslı budur.

O raporla ilgilenmiyorum

HDP'nin, Ağrı'da yaşanan olaylarla ilgili hazırladığı raporla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı verdi: Ben o raporla ilgilenmiyorum. Devletin kurumlarının bana verdiği raporlarla ilgileniyorum. Devlet kurumlarının raporlarına baktığım zaman, bütün kayıtlarıyla her şey önümüzde. Bir defa onların anlattıkları gibi bir şey asla söz konusu değil.

Terör estirmeye başladılar

Bunların çözüm süreci diye bir derdi yok. Bunların bu ülkede refah, huzur diye bir derdi yok. Biz bunları 6-7-8 Ekim olaylarında çok daha yakından tanıdık. 'Acaba biz seçimi, barajı nasıl garantiye alırız' diye yine terör estirmeye ve baskı oluşturmaya başladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...