Tgrt Haber
17 Ekim 2021 08:59

Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekillik edecek

Resmi Gazete'de yer alan karar göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerine ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yarımcısı Fuat Oktay vekalet edecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekillik edecek
cumhurbaşkanı erdoğan,,fuat oktay,,vekalet,,afrika ziyareti,

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Angola Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti ve Togo Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacak. Bu ziyaretler esnasında Türkiye Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek kişi ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olacak. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Cumhurbaşkanlığına vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tezkereye göre, Erdoğan, 17-20 Ekim'de Angola Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti ve Togo Cumhuriyeti'ne ziyaretlerde bulunacağından bu ülkelerden dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106'ncı maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay vekalet edecek.

ERDOĞAN'IN AFRİKA ZİYARETLERİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 gün sürecek Afrika ziyareti bugün başlıyor.3 ülkeyi kapsayan ziyaretler esnasında Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya'yı ziyaret edecek. Amaç Afrika ülkeleri ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi olurken Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile ilişkisinin son yıllarda ivme kazandığı biliniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şimdiye dek Afrika'da 30'dan fazla ülkeye ziyarette bulundu. 

Afrika'daki büyükelçilik sayısı 18 yılda 43'e yükselirken 2015-2020 yılları arasında karşılıklı yapılan üst düzey ziyaretlerin sayısı 500'ü aştı.

Türkiye-Afrika arasında yapılan üst düzey ziyaretlerin artması diplomatik ilişkilerin de gelişmesini sağladı. 2002 yılında Afrika'da 12 olan büyükelçilik sayısı 43'e yükseldi. Ankara'da bulunan Afrika büyükelçiliklerinin sayısı da 2008'den bu yana 10'dan 37'ye çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...