Tgrt Haber
03 Haziran 2014 12:22

Erdoğan, '1 Haziran seçimleri çatının çöktüğünün göstergesidir'

Başbakan Erdoğan, "1 Haziran seçimleri cumhurbaşkanlığı için bir gösterge olacaksa, ortaya çıkan sonuç, çatının bir kez daha çöktüğüdür" dedi.

Erdoğan, '1 Haziran seçimleri çatının çöktüğünün göstergesidir'
başbakan erdoğan, ak parti, grup toplantısı, erdoğan konuştu,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "1 Haziran seçimleri cumhurbaşkanlığı için bir gösterge olacaksa, bir kamuoyu yoklaması olacaksa ortaya çıkan sonuç, çatının bir kez daha uçtuğudur, çöktüğüdür" ifadelerini kullandı. Demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir mantığını kabul etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Kim bu ifadeyi kullanırsa kullansın kabul etmiyorum. Demokrasi sandıktan geçer. Öyle veya böyle sandıktan geçer. Adama sorarlar, 'demokrasi sandık değilse nedir? Bunu bana anlat' derler. O zaman ne diyeceksin? Sandıktan gitmeyeceksen, nereden gideceksin?" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "(Sırrı Sakık'a) Bu ülkede devlet teröründen bahseden bir insan, önce aynaya bakmalıdır. Sen terörün desteğiyle belediye başkanı seçildin. AK Parti'nin belediyelerinin olduğu yerde kan mı vardı, kan varsa sizin olduğunuz yerde var. Bak Diyarbakır'da annelerin oturma eylemine tahammül edemediniz. Onların çocuklarını dağa kaçıranlar, size destek veren bölücü terör örgütüydü." dedi.
CHP'nin hem Pensilvanya ile iş tutup hem yakın tarihteki davaların izini süremeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu türden iftira dolu, yalan dolu raporlar hazırlayarak insanların şereflerine, namuslarına dil uzatarak da gündemi değiştiremez. Pensilvanya ile ilişkilerinin üzerini örtemezler. Bu tavşana kaç, tazıya tut demektir. Tazı bunu tutmayacaktır. Bunu da bilmeleri lazım. Bize bunu yutturamazlar, millete ise hiç yutturamazlar."
Başbakan Erdoğan, parelel örgüt tarafından hazırlanan fezlekede tam olarak "Suç işlemek için oluşturulan örgütün lideri dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan" ifadesinin kullanıldığını belirterek, "Bu fezlekeler emniyet bilgisayarından yok edilmek istendi. Ancak bilgisayarlar bulundu, silinmiş dosyalar kurtarıldı. Bu fezleke büyük oranda ortaya çıkartıldı" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Daha önce inlerine gireceğiz demiştik. Şu anda inlerine girdik, bütün pisliklerini ortaya döküyoruz. Kaçıp saklandıkları inlerinden de sorumluları çıkaracak ve adalete teslim edeceğiz. Bu ülkede artık hiçbir darbe girişimi hesapsız kalmayacak." şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Bizim yavrularımız dağlara kaçırılırken şu anda bölücü terör örgütüyle el ele olan BDP ve HDP'nin başındakiler, milletvekilleri ve belediye başkanlarının çocukları ABD'de Avrupa'da eğitim alıyorlar veya turistik seyahat yapıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da yoksul halkın çocukları insanlık dışı hayata ve onursuzca bir ölüme mahkum edilirken, ey HDP vekilleri siz evde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu insanlık dışı eylemi siyaset kurumu yani HDP çözmeyecekse, bu çocuk kaçırma eylemine 'dur' demeyecekse, bu şımarıklığın sırtını sıvazlayacaksa bunu bilelim dedim. Bu sorunu çözmek için, o çocukları anneleriyle kucaklaştırmak için bizim de yöntemlerimiz var. Ama biz bu yöntemlere gerek kalmadan bu çocuk kaçırma eylemlerinin son bulmasını, kaçırılan çocukların da derhal geri getirilmesini istiyor, HDP'nin bu işi çözmesini bekliyoruz. Eğer korkuyorlarsa, tehdit varsa bunu söylesinler. Eğer Diyarbakır'daki o yürekli anneler gibi cesaretleri yoksa bunu da söylesinler."
Erdoğan, kaçırılan çocuklarla ilgili B ve C planlarının sorulması üzerine, "Bu tür yapılacak şeyler söylendiği zaman buradan netice alınabilir mi? Tüm bu süreç şu anda güvenlik güçlerimiz tarafından takipte, olayın birçok boyutu var. Onların hazırlıkları içerisindeyiz. Hazırlıklarla birlikte hem parlamento hem parlamento dışı bütün adımlar bu noktada atılmış olacak" dedi.
Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunumun rutin bir çalışma olduğunu belirterek, "Faiz noktasındaki yaklaşımlarını asla olumlu bulmuyorum. O yaklaşımı kabul etmiyorum. Bu konudaki şeyleri zaten kendilerine tarafımızdan da iletilmiştir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...