Tgrt Haber
08 Şubat 2014 15:15

Erdoğan, 'Bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor'

Erdoğan 'Bu yasayla internete asla sansür gelmiyor. Bu yasayla insanların özel bilgileri asla fişlenmiyor. Tam tersine bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor' dedi.

Erdoğan, 'Bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor'
Başbakan erdoğan toplu açılış töreninde konuştu, erdoğan açılış töreninde konuştu, erdoğan kartal'da konuştu, erdoğan'ın konuşması,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine, İstanbul trafiğini daha da rahatlatacak bu önemli yapıları inşa ettiği için teşekkür etti. Bugün bu toplu açılış töreniyle İstanbul genelinde 154 trilyon lira tutarında 20 adet yol ve kavşağı resmen hizmete açtıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bağcılar'dan Bahçelievler'e, Beşiktaş'tan Kartal'a, Maltepe'den Sancaktepe'ye, Ümraniye'den Üsküdar'a kadar İstanbul'un 15 ilçesinde hem araçların hem yayaların kullanacağı çok önemli ulaşım altyapılarını sizlerle buluşturuyoruz. Bugün açtığımız bu 20 yeni kavşak ve ayrıca yollar, İstanbul'da 2004'ten bugüne kadar açtığımız kavşak ve yol sayısı az önce değerli belediye başkanımın da ifade ettiği gibi 286'ya ulaşıyor." Sadece bu yeni açılacak 20 kavşak ve yol ile İstanbullu sürücülerin öncelikle zamandan tasarruf edeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Dikkat edin bunlarla kalınmadı. Bu arada sadece bu süreç içerisinde toplu taşım kültürü adına adımlar attık. Örneğin belediye başkanlığım döneminde başlayan İstanbul metrosu ardından Kadir Bey döneminde devam eden yaygın metro çalışmaları... Hep beraber el ele, omuz omuza aydınlık yarınların Türkiyesi'ni inşa ediyoruz. Metrolar yetişmiyor. Demir ağlarla Türkiye'yi biz örüyoruz biz. Şimdi 10. Yıl Marşı'nda 'demir ağlarla ördük dört bir yanını' deniyor. Tabi o şairin aslında bir hülyasıydı ama böyle bir şey örüldü mü? Yok. Gazi Mustafa Kemal gitti, demir ağlar durdu. Bize kadar demir ağlarla ilgili maalesef adım atılmadı. Biz geldik süratle şu 11 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında artık demir ağlarla Türkiye'yi biz örüyoruz. İşte yüksek hızlı trenlerle örüyoruz."
Erdoğan, artık 280 kilometre hız yapan trenlerle Türkiye'yi tanıştırdıklarını belirterek, şöyle konuştu: "İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde İstanbul-Ankara yüksek hızlı treni de bitiyor. İşte şurada Kadıköy-Kartal güzergahındaki metro hattını biliyorsunuz değil mi? Bunu yaşıyorsunuz değil mi? Bunu hangi zihniyet getirdi, hangi parti getirdi, hangi iktidar getirdi soruyorum sizlere? Kardeşlerim, biz size sevdalıyız, bizim size aşkımız var. Bunların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere bizim metro hatlarımız ulaşıyor. İşte bakınız yine belediye başkanımız Sayın Topbaş'ın döneminde metrobüsle İstanbul tanıştı mı? Tanıştı. İstanbul'un bir ucundan Boğaz'ı geçerek ta Söğütlüçeşme'ye kadar ulaşıyoruz. İnşallah daha ileriye doğru da bunlar devam edecek."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yasal düzenlemeyle internetin ortadan kalkmadığını, kontrol altına alındığını kaydederek, "Yani bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin? Bu yasayla internete asla sansür gelmiyor. Bu yasayla insanların özel bilgileri asla fişlenmiyor. Tam tersine bu yasa interneti daha güvenli hale getiriyor. Hatta daha özgür hale getiriyor" dedi.
Erdoğan, "Türkiye'yi kasetler yoluyla, kayıtlar yoluyla hukuk ihlallerinin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkarıyoruz ve çıkaracağız. Şantaja, komploya, özellikle de kasetler yoluyla siyasete müdahaleye son verecek, sandığın, milli iradeninin gücünü daha da arttıracağız. Özgürlükleri sonuna kadar savunduk ve savunuyoruz. Ama kişilik haklarına müdahale, özel hayatın gizliliğini ihlal, özgürlük değildir. Meseleyi anlamadan, ne olduğunu bilmeden, öğrenmeden, 'sansür' diyerek, 'yasak' diyerek insanları sokağa çıkarmak isteyenler, farklı niyetlerin, farklı gayelerin peşindedir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...