Tgrt Haber
13 Aralık 2022 23:12 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 23:23

İmamoğlu'ndan yeni adaylık çıkışı: Bu omuzlar bütün yükleri taşır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya yine açık kapı bırakarak cevapladı. İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya, "Bu omuzlar bütün yükleri taşır" dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
İmamoğlu'ndan yeni adaylık çıkışı: Bu omuzlar bütün yükleri taşır
İmamoğlu,adaylık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tv100'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Programda kendisine yöneltilen, "Günün birinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak gibi bir hayaliniz var mı?" sorusuna İmamoğlu "Öyle bir hayalim yok" dedikten sonra, "İstanbul’un en fazla oy olarak seçilmiş başkanı olarak bana öyle geliyor ki bu omuzlar bütün yükleri taşır" dedi. 

"ALTILI MASANIN EN BÜYÜK NEFERİYİM" 

Adaylık konusunda ismi konuşulanlardan biri olan İmamoğlu daha önce katıldığı bir programda ‘altılı masanın en çalışkan neferiyim’ ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun bu sözleri siyasi kulislerde ‘adaylık’ sinyali olarak yorumlanmıştı.

"AHMAK" DAVASI 

Mart 2019'da yapılan İstanbul seçimlerini kazanan İmamoğlu iptal edilen seçimler için, "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır" ifadeleri nedeniyle yargılanan Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin açıklama yaptı. . 

Ekrem İmamoğlu yarın yapılacak 'siyasi yasak' ihtimalinin olduğu duruşma hakkındaki soruya, "Her şeye rağmen yarınki mahkemenin hakimine, savcısına karar vericilerine sonsuz güvenmek istiyorum. Temennim o. Her zaman söylüyorum. Allah'ım vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bizi koru. Bunlar önemli kavramlar. Güvenmek istiyorum. Kötü bir söz söylemek, önyargılı davranmak istemiyorum. Umarım kalplerinde adalet hissiyle ve en güçlü hukuk bilgileriyle karar versinler" dedi. 

"CUMHURBAŞKANINI RÜYAMDA GÖRDÜM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında gördüğünü söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Son zamanlarda hiç görmüyorum. Eskiden gündem oluyordu herhalde ondan rastlıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bana rüyamda bayağı hürmeti vardı. Herhalde onu da bir tek rüyamızda göreceğiz" dedi. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oguz doganay14 Aralık 2022 00:11

Sana vermez olaydim oy silivri de otobus beklemekden dengemiz bozuldu ne sana nede kemal deniz bozkurtta oy yok

Sonraki Haber Yükleniyor...