Tgrt Haber
28 Mart 2014 09:07

Kılıçdaroğlu, 'Failler bulunup yargıya teslim edilmeli'

Kılıçdaroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, 'Kim yaparsa yapsın, hükümete düşen faillerini bulup yargıya teslim etmektir' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Failler bulunup yargıya teslim edilmeli'
CHP Genel Başkanı,Kemal Kılıçdaroğlu,failler bulunmalı,yargıya teslim edilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Farklı Bakış” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. "Dört önemli devlet yetkilisinin aralarında yaptıkları bir konuşma internete düştü, düşer düşmez de Youtube kapatıldı. Çok vahim konular var. Çok büyük güvenlik zafiyeti olduğu konuşuluyor. Burada Suriye ile bir savaş ihtimali konuşuluyor. Neler söylersiniz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, öteden beri hükümetin komşularla ilişkili dış politikasını eleştirdiklerini söyledi. Hükümetin Suriye ile ilişkisini de doğru bulmadıklarını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Meşru bir hükümetin bir terör örgütü ile El Kaide ile işbirliği yapması, o hükümetin, hatta o devletin uluslararası arenada meşruiyetini sorgular hale getirir. Komşularla barış içinde yaşamak varken, niye kavga ediyoruz. Türkiye'den silah yüklü tırlar oraya gidiyordu, herkes biliyordu. Yakalandı bunlar, ifadeler alındı mahkemelerde. Bu konuşmalarda da zaten 'silaha değil, mühimmata ihtiyacı var onların' diyorlar. Aynı ilişki devam ediyor. Ben daha önce Süleyman Şah Türbesi dolayısıyla, orada bir provokasyon yapılabileceğini ve ordunun Suriye'ye sokulabileceği uyarısını yapmış, Genelkurmayı 'sıcak siyasete alet olmayın' diye uyarmıştım. Genelkurmay açıklama yaptı, o açıklamanın üzerine bugünkü ses kayıtları düştü. İki vahim noktası vardır. Bir: Ortada devlet sırrı diye bir şey artık yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin sırları diye bir kavram yok. Devleti siz eğer kendi iç politikanızın açık malzemesi haline dönüştürürseniz, bu tablo çıkar. Siz eğer hükümet olarak, devleti yönetmek için değil de soymak için hükümet olduysanız, bu tablo ortaya çıkar. Devlet sırrı! Hangi devlet sırrı? Bütün dünyanın bildiği konuyu, şimdi kendi yurttaşları için yasak getiriyor. Youtube'u yasakladı. Neden? Kimse öğrenmesin diye. Bütün dünya biliyor, bizim insanımız niye bilmesin. Kendi yaptıklarını bu halkın öğrenmesini istemiyorlar."  
"Bu konuşmayı kim nasıl dinlemiş olabilir?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Kim yaparsa yapsın, hükümete düşen failllerini bulup yargıya teslim etmektir. Bulacaklarını söylüyorlar. Bulsunlar, bulamazlarsa daha büyük töhmetin altında kalırlar. 'Casusluk faaliyeti.' Güzel, 'devletin haremine girmişler.' Sen neredeydin, o harem kime teslim edildi. Buna teslim edilmedi mi?" yanıtını verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...