Tgrt Haber
03 Aralık 2021 08:21

Lütfi Elvan’ın istifasının perde arkası

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden af talebi kabul edildi. Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz politikası ile ters düşen Lütfi Elvan’ın istifasının perde arkası…

Lütfi Elvan’ın istifasının perde arkası
lütfi elvan,erdoğan,nureddin nebati

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘düşük faiz politikası’ uygulama kararı, uzun zamandır görüş ayrılığına düştüğü Lütfi Elvan’ın, Maliye ve Hazine Bakanlığından istifası ile sonuçlandı.

ELVAN AFFINI İSTEDİ

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Erdoğan’ın iki hafta önceki “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda faizi savunanla beraber olmam” açıklamasından sonra Elvan, Cumhurbaşkanı ile görüşerek “Görevden affını” istedi.

ERDOĞAN: ZAMANI GELDİĞİNDE GEREĞİNİ YAPARIM

Yaklaşık 10 gün önce yapılan görüşmede, sözlü olarak istifa etmeye hazır olduğunu belirten Elvan’a, Cumhurbaşkanı’nın “Zamanı geldiğinde gereğini yaparım” dediği öğrenildi. Elvan’ın istifasının, Meclis’te 2022 bütçesinin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra yürürlüğe gireceği konuşulan AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın, bütçeden önce görev değişikliğine gitmesi “Sürpriz” olarak değerlendirildi.

‘NEBATİ DOĞRU TERCİH’

Nureddin Nebati’nin, Elvan’ın yerine Maliye ve Hazine Bakanı olarak atanacağı ise geçen haftadan itibaren konuşulmaya başlanmıştı. AK Parti kulislerinde Nebati’nin bakanlığa getirilmesi “Uzun süre sahada siyaset yapan birisi olması” nedeniyle “Doğru bir tercih” olarak yorumlandı.

YENİ BAKAN’DAN DÜŞÜK FAİZ MESAJI

Öte yandan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin yol haritasını açıklayan Bakan Nebati, ayağının tozuyla "önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım olacak" diyerek düşük faiz mesajı verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...