Tgrt Haber
11 Ocak 2014 08:23

Obama, NSA reformlarını 17 Ocak'ta açıklayacak

Obama, Ulusal Güvenlik Kurumu'nun çalışmaları ve istihbarat edinme programlarında yapmayı planladığı reformları 17 Ocak Cuma günü yapacağı konuşmayla açıklayacak.

Obama, NSA reformlarını 17 Ocak'ta açıklayacak
abd, amerika, abd başkanı obcama, barack obama, NSA reformlarını 17 Ocak'ta açıklayacak,

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) çalışmaları ve istihbarat edinme programlarında yapmayı planladığı reformları 17 Ocak Cuma günü yapacağı konuşmayla açıklayacak. Beyaz Saray, Obama'nın NSA'in gözetleme programlarıyla ilgili bir süredir yürütülen gözden geçirme çalışmasının sonuçlarını 17 Ocak'ta açıklayacağını bildirdi. Konuşmanın nerede yapılacağına ilişkinse bilgi verilmedi. Obama yönetimi, NSA'in eski sistem analisti Edward Snowden'in ortaya çıkardığı "izleme skandalı"nın ülkede ve dünyada oluşturduğu tepkilerin ardından, NSA'in işleyişinde bazı değişikliklere gidilmesi konusunda bir süredir çalışma yürütüyor.
Başkan Obama bu kapsamda, Kongre üyeleri, istihbarat yetkilileri, teknoloji şirketleri, özel hayat ve sivil haklar üzerinde çalışan sivil toplum kuruluşları gibi çevrelerin görüşlerini dinliyor. Obama'nın, kendi isteğiyle oluşturulan bağımsız denetleme komisyonunun NSA'in yetkilerinde geniş çaplı değişiklikler öneren 40'ı aşkın tavsiyesini içeren raporunu da dikkate alacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...