Tgrt Haber
28 Şubat 2022 09:45 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 09:53

Tansu Çiller yeni parti kuracağı iddialarını cevapladı: Türkiye'ye yeniden kazandırılması gerek

2023 seçimlerine kısa bir süre kala iktidar ve muhalefet partileri birbiriyle yarışırken eski isimler de yeniden gündeme geldi. Türkiye’nin tek kadın başbakanı Tansu Çiller’in yeni bir parti kuracağı öne sürüldü. İddialarla ilgili açıklama yapan Çiller ise, yeni parti sorularına ilk kez cevap vererek "Şu an öyle bir karar içerisinde değilim ama yaptığım bir tespit var" dedi.

Süleyman Demirel'in çağrısıyla siyasete atılan Çiller, 1993-1996 yılları arasında görev yaparak Türkiye'nin tek kadın başbakanı oldu.
Süleyman Demirel'in çağrısıyla siyasete atılan Çiller, 1993-1996 yılları arasında görev yaparak Türkiye'nin tek kadın başbakanı oldu.

Türkiye’nin ilk ve tek kadın başbakanı olarak 1993 yılında, 3 yıl boyunca görevde kalan Tansu Çiller’in yeni bir parti kuracağı iddiaları, Ankara kulislerinde gündem oldu. Bir süredir siyaset gündemini meşgul eden konuya ilişkin ilk kez net bir açıklama yapan Çiller ise, şu an için böyle bir kararı olmadığını ancak merkez sağda yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu belirtti.

"BÜYÜK BİR TEHLİKE"

Yeni Şafak’ın haberine göre, Türk siyasetinde son dönemlerde yaşanan bölünmelere dikkat çeken Tansu Çiller, “Merkez bu bölünmeleri yumuşatan bir girişimdir. Bugün Türkiye’de ve bu koalisyonlar içinde olmayan şey merkez sağdır, merkez sağ yoktur. Birçok parti dolaşılıp, kaynatılıp ortasından çevrilen bir şeye merkez sağ diyemezsiniz. Veya yüzde 1’in 10’da birini almış partiye merkez sağ diyemezsiniz. Merkez sağ bütünleştirir, toparlar. Ülkeyi doğusu ile batısı ile, her noktası ile toparlar, kucaklar. Dolayısıyla bugün parlamenter sistemi koalisyonlarla talep edenlerin içinde merkez sağ olmamasını ayrıca büyük bir tehlike olduğunu düşünüyorum. Merkez sağda yeni oluşum lazım” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE YENİDEN KAZANDIRILMASI GEREK"

Şu an için yeni parti kurma kararının olmadığını belirten Çiller, toplumun bölünmüş olduğunu ve bölünmüş kitleyi kucaklamak gerektiğini, bunu en iyi yapabilecek şeyin ise her kesimi kucaklayacak bir merkez sağ oluşumu olduğunu belirtti. “Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu, parti kuracağım anlamına gelmiyor ama bunu tespit etmem beni düşündürüyor. Bundan ibaret…” diyen Çiller, Koray Aydın’ın iddiasıyla gündeme gelmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başbakanlardan Tansu Çiller'e 'parti kurma görevi verdiğini' iddia etmiş, Çiller'in avukatı Dilek Özaşık'tan açıklama gelmişti.

Özaşık, yaptığı yazılı açıklamada, “Çiller'in birtakım amaçlara hizmet etmek için, gizli bir gündemle siyasi parti kuracağına dair oluşturulmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” İfadelerine yer vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...