Tgrt Haber
16 Ocak 2023 17:16 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 17:30

The Economist'ten çarpıcı 'seçim' analizi: Erdoğan'ın karşısında kazanmaları zor

Türkiye, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine hazırlanıyor. Seçim tarihinin öne çekilme ihtimalinin gündeme taşındığı bu günlerde Londra merkezli The Economist dergisi, muhalefetin Erdoğan'a karşı kazanmasının 'zor' olduğunu yazdı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Economist
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin biraz erkene çekilebileceğini açıklamıştı.
Recep Tayyip Erdoğan,Kemal Kılıçdaroğlu,HDP,Ekrem İmamoğlu,Mansur Yavaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin biraz erkene çekilebileceğini açıklamıştı.

Türkiye'nin gündeminde 2023 Haziran ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı seçimlerin erkene alınmasına ilişkin açıklamalarının ardından gözler, muhtemel yeni tarihe çevrildi. Seçimlerin gerçekleşmesine aylar kala yapılan anketlerde AK Parti'nin açık ara birinci geldiği görülürken, en yakın muhalefet olan 6'lı masanın henüz aday dahi belirleyememiş olması dikkatleri çekiyor.

ÜÇ BÜYÜK ENGELİ SIRALADILAR 

Yaklaşan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında kimin yarışacağı konusunu gündeme taşıyan Londra merkezli The Economist, "Muhalefet kazanmalı ama önünde engeller var" başlıklı yazısında muhalefetteki çatlağa da dikkat çekildi. Muhalefetin üç büyük engelle karşı karşıya olduğu ifade edildi. "Seçimlere sadece aylar kalmışken, Millet İttifakı hâlâ cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday çıkarmadı" denilen haberde, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmaya kararlı görünüyor, ancak İyi Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor" İfadeleri kullanıldı. "Muhalefet içindeki çatlaklar kendini gösteriyor" denildi.

Kılıçdaroğlu'ndan "yetenekli bir yönetici" şeklinde bahsedilse de CHP lideri için "Bir konuşmacı olarak Erdoğan ile kıyaslanamaz" diye yazdı. 

"İMAMOĞLU'NUN VE YAVAŞ'IN ZAYIF NOKTALARI VAR"

Adaylık için isimleri geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın istifa etmesi gerektiği hatırlatılırken ikisinin de zayıf noktaları olduğuna değinildi. “İmamoğlu'nun yıldızı 2019'daki zaferinin ardından çoktan söndü" İfadeleri kullanıldı. "Sert bir milliyetçi" olarak tanımlanan Yavaş'ın ise HDP'li seçmenlerden oy almasının zor olduğu ifade edildi.

The Economist'ten çarpıcı 'seçim' analizi: Erdoğan'ın karşısında kazanmaları zor

HDP’YE DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan'a karşı seçimleri kazanmak isteyen muhalefet bloğunun HDP'nin oylarına ihtiyaç duyduğu vurgulanan yazıda, "CHP, partinin (HDP) desteğini almaya devam etmek için istekli. Ama HDP'yi PKK'nın siyasi kanadı olarak gören İyi Parti aynı masaya oturmayı reddediyor" İfadeleri kullanıldı.

Kaynak: The Economist
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...