Tgrt Haber
06 Nisan 2022 11:05 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 11:12

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisini kuran 27.dönem İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı televizyon programında partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı. 2023 Haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ümit Özdağ, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday olarak görmek istediklerini ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş ile herhangi bir görüşme yapamadığını sözlerine ekledi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş ile herhangi bir görüşme yapamadığını sözlerine ekledi.

Türk siyaseti 2023 Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanıyor. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aday olarak göstereceğini aylar öncesinde açıkladı. 

6 MUHALEFET PARTİSİ BULUŞTU AMA ADAYINI AÇIKLAMADI

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP-İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti cumhurbaşkanı adaylarının seçimlerini kazanacağı yaptığı her açıklamada iddia etmesine rağmen herhangi bir isim söylemedi.  İttifak dışında olan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile bir araya gelen Millet İttifakı, ortak parlamenter sistem maddelerini kamuoyu ile paylaştı.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKILMIYOR

6 muhalefet liderinin buluşmasında Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik herhangi bir resmi açıklama gelmezken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun diğer liderler istediği takdirde ‘aday olurum’ ifadelerine CHP’den büyük destek geldi. CHP kurmayları her fırsatta Kılıçdaroğlu’nun adaylık çağrısına olumlu tepkiler vererek ayakta alkışladı. Diğer muhalefet liderlerinin sessizliği CHP liderinin adaylığına sıcak bakılmadığı yorumlarına neden oldu. 

ÜMİT ÖZDAĞ CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki göstererek partiden istifa eden İstanbul milletvekili Ümit Özdağ Zafer Partisini kurdu. Özdağ partisinin teşkilat çalışmalarına devam ederken katıldığı televizyon programında cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

ÖZDAĞ: ADAYIMIZ MANSUR YAVAŞ

Seçimlere az kaldığını ve Yavaş’ın sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Özdağ, “Zafer Partisi olarak bizim cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır. Biz Yavaş’a çağrımızı yapıyoruz, takdir kendisinindir” ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ'LA GÖRÜŞMEDİK'

Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Bu doğru. Biz kendileriyle görüşmedik, ben bu kararı divanda bile paylaşmadım. Divandan bu konuda bir yetki istedim. Tekrar kendilerine çok teşekkür ediyorum. 'Biz size güveniyoruz sayın genel başkanımız. Yetki sizde' dediler.

Biz buradan çağrımızı yapıyoruz. Takdir Sayın Yavaş'ındır. Biz Zafer Partisi olarak şunu ifade edelim Mansur Yavaş aday olursa biz arkasında olacağız bu adaylığın. Eğer aday olmaz ise ve adı geçen isimlerden birisi aday çıkarsa o zaman Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri de vatanseverleri, milliyetçileri adaysız bırakmazlar. Türkiye'yi iki aday arasında sıkıştırmayız."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...