Tgrt Haber
15 Nisan 2014 15:06

Zeybekci 'İhracat hedefini sürpriz şekilde yakalayacağız'

Zeybekci, bu yıl Türkiye'nin ihracat hedeflerinin beklentilerin üzerinde sürpriz bir şekilde yakalayacağını öngördüklerini bildirdi.

Zeybekci 'İhracat hedefini sürpriz şekilde yakalayacağız'
Ekonomi Bakanı, Nihat Zeybekci, ihracat hedefi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl Türkiye'nin ihracat hedeflerinin beklentilerin üzerinde sürpriz bir şekilde yakalayacağını öngördüklerini bildirdi. Zeybekci, Bakanlıkta düzenlenen "2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, strateji hazırlanırken kamu ve özel sektörün ortak hareket ettiğini söyledi. Strateji eylem planının kamu-özel sektör ortaklığı ile hazırlanan Türkiye'nin ilk uzun vadeli ulusal eylem planı olma özelliğini taşıdığını anlatan Zeybekci, eylem planında gerek nicelik gerek nitelik açısından büyük hedefler tespit ettiklerini kaydetti.
Strateji kapsamında 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak adına hangi politikalara, paydaşlara ve süreçlere ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiğini dile getiren Zeybekci, "Bu doğrultuda 9 ana eylem planının altında 19 stratejik hedef ve bu hedeflere ilişkin 76 eylem belirlendi" diye konuştu. 2012-2023 dönemini kapsayan 3 aşamada 4 yıllık dönemler halinde tasarlanan stratejinin ilk dönemi olan 2012-2015 döneminde kısa vadeli projelerin ele alındığını, 2012-2019 döneminde orta, 2012-2023 döneminde uzun vadeli projeksiyonların yer aldığını ifade etti. İlk dönemin sonunda birçok eylemin gözden geçirilip revize edileceğini anlatan Zeybekçi, 2013 sonu itibarıyla 4 eylemin süresinin tamamlandığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...