Tgrt Haber
10 Eylül 2022 11:37 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 12:03

Botoks rafa mı kalkıyor? FDA yeni gençlik ilacını onayladı, üstelik daha kalıcı

 Botoks’un sonu mu geliyor? Milyonlarca kadın ve erkeğin kırışıklık oluşmasını önlemek için kullandığı Botoks’u rafa kaldıracak yeni bir ilaca FDA onay verdi. Yeni ilaç, Botoks’a göre daha etkileyici ve kalıcı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Botoks rafa mı kalkıyor? FDA yeni gençlik ilacını onayladı, üstelik daha kalıcı
Botoks,FDA,Daxxify,Güzellik

Günümüzde Botoks hem kadınların hem de erkeklerin vazgeçilmezi. Yaşlanmanın yüzdeki etkisini azaltmak için kullanılan Botoks’un rafa kaldıracak yeni bir enjeksiyona ABD'nin sağlık alanındaki en yetkili kurumu  Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onay verildi. Daxxify adlı yeni ilaç, kırışıklıkların oluşmasını veya güçlenmesini önlemek için yüzdeki ve göz çevresindeki hafif çizgilere enjekte edilebiliyor ve etkisi Botoks’a göre 2 ay daha fazla sürüyor. Yeni ilaç, Botoks ile aynı mantıkla çalışıyor yani kasların hareket etmesini engellemeye yardımcı oluyor. Ayrıca ilacın boyun kaslarının istemsiz olarak kasılmasını araştırmak için çalışmalar da başladı. 

2 AY DAHA FAZLA ETKİLİ 

Yeni ilaca  FDA tarafından yetişkinlerde kullanılması için onay verildi. Yeni ilaç, on yıldan fazla bir süredir onay alan türünün ilk örneği oldu. Revance tarafından üretilen Daxxify, yüzdeki ve göz çevresindeki ince çizgilere enjekte edilebiliyor. Yeni ilaç etkisi 3 ile 4 ay süren Botox’a göre etkisi 6 ay sürüyor.

BOYUN KASLARI İÇİN DE ÇALIŞILIYOR 

Biyoteknoloji firmasının CEO'su Mark Foley, boyun kasları istemsiz olarak kasılmasının dudak spazmlarını ve servikal distoniyi tedavi etmede etkili olup olmayacağını araştırdıklarını söyledi. Çalışmanın kırışıklıkları yavaşlatabilecek bir krem araştırması sırasında tesadüfen bulunduğunu açıkladı. 

1.5 milyondan fazla Amerikalı, yaşlanmayı yavaşlatmak için her yıl Botox yaptırıyor. 

Botoks rafa mı kalkıyor? FDA yeni gençlik ilacını onayladı, üstelik daha kalıcı

BOTOKS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Botoks,  Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyerek sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durduruyor. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlıyor. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabiliyor. 

 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...