Tgrt Haber
19 Mart 2023 09:30 - Güncelleme : 19 Mart 2023 14:41

Ağrıları yok eden formül bu kadar basitmiş! Bacaklarınızı 15 dakika duvara yaslamanın faydaları saymakla bitmiyor

Bacaklarınızı duvara yaslamak ilk etapta kulağa tuhaf gelse de vücudunuza sağlayacağı olumlu etkilere inanamayacaksınız! Kan dolaşımını devir daim eden bacakları duvara dayama yöntemi, bilhassa baş ağrısını, şişkinliği ve adet sancısını iyileştiriyor, zihinsel olarak rahatlama da sağlıyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Ağrıları yok eden formül bu kadar basitmiş! Bacaklarınızı 15 dakika duvara yaslamanın faydaları saymakla bitmiyor
sağlık,egzersiz

Ayak ve bacak şişkinliğine, yorgunluğa, baş ve adet ağrısına olumlu etki eden muhteşem bir yöntemden söz ediyoruz. Basit bir egzersiz gibi görünse de bacakları duvara 15 dakika boyunca yaslamanın uzmanlar tarafından bir terapi yöntemi olduğu söyleniyor.  Fiziksel sağlığın yanı sıra, ruh halini de iyileştiren bacakları duvara yaslama, adeta zihni rahatlatıyor. Peki, bacakları duvara dayamanın faydaları neler?

ZİHNİ RAHATLATIYOR

Bacaklarınızı duvara yaslamak fiziksel rahatlama sağlayacağı gibi beynin daha fazla oksijen almasına yardımcı olarak zihni rahatlatıyor. Bacakları duvara dayama hareketi günde 15 dakika yaptığınızda zamanla beyninizin dinlendirdiğini görebilirsiniz.

Bacakları duvara dayamanın faydaları

Bel ağrılarını azaltır.

Bacak arkası kaslarının esnekliğini arttırır.

Kan akışını hızlandırır.

Gevşetir.

Stres azaltır.

Hazmı kolaylaştırır.

Sinir sistemini rahatlatır.

Beynin aşırı aktivitesini engeller.

Baş ağrısını dindirir.

Enerjinizi arttırır.

Ayak ve bacaklardaki ödemi azaltır.

Ayak ağrılarını azaltır.

Uyku kalitesini arttırır.

Ayakların yukarda olması tansiyon regülasyonu sağlar.

BACAKLARI DUVARA YASLAMA HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Haftada 2-3 kere yapmanızın fayda sağlayacağı bu hareketi,  kan dolaşımınızı engellemeyen ve kesmeyen rahat kıyafetlerle yapmalısınız.

Bir duvarın yakınında rahat bir yer bulun. Sırtınızın alt kısmına yumuşak bir yastık koyun. Bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın ve duvar boyunca esnetin. Elleriniz vücudunuzun yanında rahatlamalı. Bu şekilde 10-15 dakika kalın.

Kaynak: Mavikadin.com

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...