Tgrt Haber
27 Şubat 2024 12:29 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 14:46

Evlere soktuğumuz nükleer silahlar! Uzmanlar kanserin tetikleyicisini açıkladı

Çocuğunuzu bu besinlerden kesinlikle uzak tutun. Ayda sadece 12 adet bile tüketilmesi lösemi (kan kanseri) riskini 9 kat arttırıyor. Dünya Sağlık Örgütü, sosis ürünlerinin plütonyum ile aynı kategoride olduğunu açıkladı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
Evlere soktuğumuz nükleer silahlar! Uzmanlar kanserin tetikleyicisini açıkladı
kanser,,,

Yapılan araştırmalar sonucu çocuklarda lösemi riskini tetikleyen yiyecekler üzerine uyarılar geldi. Araştırma sonucunda sosis ürünlerinin çocuklarda çok tehlikeli boyutlarda sağlık sorunlarına neden olduğu açıklandı. 

 12 adet sosis yiyen çocuklarda lösemi oranı 9 kat arttığı belirlendi. Uzmanlar sosis ürünlerinin evlere dahi sokulmaması gerektiğini belirtti. Kan kanseri riskini tetikleyen sosis ürünlerinin bu denli tehlikeli olmasını nedeni ise potasyum sorbat ve sodyum benzoat gibi koruyucu katkı maddeleri içermesi. 

"ÜRETİMİ DURDURULMALI"

Konu ile ilgili Doç. Dr. Muhammet Keskin'den uyarılar geldi. Aileleri çok net cümlelerle uyaran Keskin, "Sosisli ürünler çocukluk çağı lösemisine neden oluyor. Ayda 12 sosisli  yiyen çocukların lösemi riski 9 kat artıyor. Sebep ise içindeki koruyucular. Sosislerin üretimi durdurulmalı. İşlenmiş et ürünleri et olmaktan çıkmış toksik gıdalardır." ifadelerini kullandı. Tek lokması bile çocuklarda lösemiye neden oluyor! Uzmanlar uyardı: Nükleer silah yapımında kullanılan element kadar tehlikeli - 1. Resim

SALAM, NÜKLEER SİLAH YAPIMINDA KULLANILAN ÜRÜN KADAR TEHLİKELİ 

Dünya Sağlık Örgütü, eldeki en iyi bilimsel verileri değerlendiren Uluslararası Kanser Araştırmaları Dairesi'nin tavsiyesi üzerine bu sonuca varıldığını kaydetti.

Böylece işlenmiş et, plütonyum ve alkol ile aynı kategoriye (kansere yol açan maddeler) konulmuş oldu.

Bununla birlikte, bu ürünlerin ne kadar kansere yol açtığına dair bir bilgi mevcut değil.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Kurt Straif, "Bireylerin işlenmiş et tüketiminden kalın bağırsak kanserine yakalanmaları tehlikesi hâlâ düşük. Ama bu risk, tüketilen işlenmiş et miktarinin artmasıyla yükseliyor." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...