Tgrt Haber
15 Haziran 2021 12:17

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin yeni hedefi: Kanser aşısı

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasının ardından 11 ayda Kovid-19 aşısını bulan Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin hedefinde kanser aşısını üretme var. Türk çift, kanser aşısı çalışmalarında ilk uygulama için 2023'ü işaret etti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin yeni hedefi: Kanser aşısı
uğur şahin,,kanser aşısı,,özlem türeci,,koronavirüs,,kovid 19,

Türk çift, pandemiden önce kanser türleri üzerinde olacak kanser aşısını üretmek için çalışmalar yapıyordu. Geliştirdikleri koronavirüs aşısında kullanılan mRNA teknolojisinin kanserle mücadelede de büyük bir etki oluşturacağına inandığını belirten Türk çift, virüsle savaşan bu teknolojinin bağışıklık sistemini eğiterek tümörle mücadelede de kullanmayı hedefliyor. Melonom ve beyin tümörleri gibi güçlü kanser türlerinin tedavisi için hâlihazırda mRNA teknolojisi test ediliyor.

TÜRK ÇİFT 2023 TARİHİNİ VERDİ

BioNTech’in kurucusu Türk çift son olarak Alman Bild’e konuştu. Faz-2 aşamasında olduklarını belirten Türk çift, aşılarıyla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: Aşılarımızın, tedavi standardına kıyasla hastalar için iyileştirme sağlayıp sağlayamayacağına bakıyoruz. Önümüzdeki iki sene zarfında aşıyla ilgili önemli verilerin ortaya konulabileceğini belirten Şahin ve Türeci çifti, ilk uygulamanın 2023’te gerçekleştirilebileceğini söyledi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÜZERİNDE KULLANILACAK

mRNA’ya dayanan farklı kanser aşılarının olduğunu belirten Özlem Türeci, kanserin oluşumunda bağışıklık sisteminin başrolde olduğunu söyledi. Türeci, ayrıca birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak olan aşıyı da insanların kullanımına sunmaya hazır olacaklarını söyledi. mRNA teknolojisi, insan bedeninde virüsle mücadelede ihtiyaç duyulan proteinin üretilmesi için DNA’da saklanan genetik bilgiyi, hücre çekirdeğinden geçerek ilgili merkeze taşıyor. Virüsle mücadelede kullanılan mRNA teknolojisinin tümörlerle savaşta bağışıklık sistemi üzerinde kullanılması amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...