Tgrt Haber
20 Nisan 2022 10:21 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 12:06

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza, Türkiye'deki günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki futbol tutkusunun ülkesindekinden daha kuvvetli olduğunu belirten Brezilyalı yıldız, Galatasaray derbileriyle ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcusu olan Alex de Souza, Fenerbahçe'de top koşturduğu günlerle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe kariyerinde yaşadıklarını The Players Tribune'e yazan Brezilyalı futbolcu, Galatasaray rekabetiyle ilgili de itiraflarda bulundu.

Alex'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünya Kupası kadrosuna çağırılmadıktan sonra büyüleyici bir Cruzeiro dönemi geçirdim. Herşeye ve herkese öfkeli şekilde oynadım. Kupalar kazandım, iç huzurumu buldum. Daha sonra karşıma dönmem gereken bir köşebaşı daha çıktı. Ama bu sefer hayal kırıklıklarıyla değil. Tam tersi, beni Türkiye bekliyordu. Fenerbahçe’de yaşadığım senelerin en çılgın seneler olacağını hayal bile edemezdim. Kelimelere dökmek gerçekten çok zor. Ama deneyeceğim.

'TÜRKİYE'DEKİ FUTBOL TUTKUSU BREZİLYA'DAN DAHA KUVVETLİ'

Türkiye’deki futbolun eşsiz olduğunu düşünüyorum ve başka hiçbir şeye benzemediğine eminim. Herkes kulübüne tutkuyla bağlı. Evet, Brezilya’dan daha kuvvetli bir tutku. Lakin çok temel bir farkla. Herkes rakibi ıslıklıyor, rakip futbolcuyu ıslıklıyor. Ama sanki bir limit var ve o sınır geçilmiyor. Bana her zaman Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor taraftarı tarafından iyi davranıldı. Havaalanında, sokakta beni gören rakip takım taraftarları gelip benimle gayet hoş muhabbet ediyorlardı. İşte bu yüzden Türk halkına olan sevgimi hiçbir şey silemez. Benim için unutulmaz bir tecrübeydi.

'HAPSE GİRİP ÇIKMIŞ FANATİK BİR GALATASARAYLI BANA SARILDI'

Kulüpten ayrıldığım gün evimin etrafını çeviren insanları hatırlıyorum. Duvarlardan atlayıp, evin bahçesine girip, kilometrelerce öteden herşey için teşekkür edip elimi sıkmaya gelen insanları unutmuyorum. Hemen hemen bir hafta süren bu nöbet günlerinden birinde ailemle evde otururken kapı çaldı. Devasa biri çıktı karşıma. Gözüm bir yerden çıkarıyordu bu kişiyi ama o an nereden olduğunu bulamadım. Daha önce hapse girmiş çıkmış Galatasaraylı bir fanatikti.

Kapıyı açtım ve adam bana, 'Merhaba, benim için birkaç forma imzalayıp bir de benimle fotoğraf çekilir misin?' dedi. Ben de 'Tabii ki, gir içeri' dedim. 'Alex, bize az çektirmedin ama sana hayranlık ve saygu duyuyorum' dedi. Sonra sarıldı, teşekkür etti ve gitti. Çılgınlık!

'F.BAHÇE-G.SARAY DERBİLERİ ADETA SAVAŞ'

Rekabet orada büyük. Fenerbahçe-Galatasaray maçları adeta birer savaş. Sen lig şampiyonu olabilirsin ama eğer rakibine kaybettiysen, tam bir şampiyonluk sayılmaz. Eğer her ikisi de şampiyon olmadıysa da tüm muhabbet ligi diğerinden üstte bitirmek üzerine. Ben bunları büyük yoğunlukta yaşadım.

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı

'TÜRKİYE'DE FUTOLDAN KEYİF ALMAYI ÖĞRENDİM'

Bütün bu yaşananlar sonunda bana kalan, Cruzeiro’daki geri dönüşümün Türkiye’de bir hayat tecrübesine dönüşmesiydi. Orada yaptığım işten keyif almayı ve futbolda yeni bir ortamda çalışmanın hep mümkün olduğunu öğrendim. Bu nokta, geleceğini kuran gençler için önemli bir ayrıntı.

İşte bu yüzden bugün bir antrenör ve eğitmen olarak, kariyerimde mutlu olduğum anları hatırlamayı seviyorum. Tıpkı İstanbul’da Fenerbahçe’nin futbolcusuyken yaşadığım yıllar gibi. Bütün bunlar, futbolda hayallerin kabuslardan daha fazla olduğunu bana hatırlatıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...