Tgrt Haber
11 Eylül 2021 07:27

TFF’nin yeni teknik adam tercihi belli oldu: Yüzde yüz yabancı

A Milli Takım'da Dünya Kupası elemelerinde ağır Hollanda mağlubiyeti sonrası Şenol Güneş ile yollar ayrılırken Nihat Özdemir başkanlığındaki yönetim, yeni teknik adamlık görevi için yerli isimlerin bu süreçte çok yıpranacağını düşünerek yabancıda karar kıldı.

TFF’nin yeni teknik adam tercihi belli oldu: Yüzde yüz yabancı
okan buruk,emre belözoğlu,a milli takım,şenol güneş

Dünya Kupası’nda 6-1’lik Hollanda hezimeti Şenol Güneş’in sonu oldu. “Gelmem için bana yalvardılar” sözüyle tepkileri çeken Güneş’in sözleşmesi feshedildi. Güneş’in Riva’daki zirvede “İsterseniz bırakayım” diyen tecrübeli teknik adama ‘kal’ denilmedi. 

Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi sona ererken ondan boşalan teknik direktörlük görevine kimin geçeceği merak konusu oldu.  Bu konuda Okan Buruk ismi öne çıktı ancak TFF yerli hocaların bu süreçte çok yıpranacağını düşünerek yeni teknik adamın yabancı olmasında karar kıldı.

BURUK ÖNE ÇIKTI AMA...

Şenol Güneş ile yapılan görüşme sonrası ‘ayrılık’ kararı çıkarken TFF cephesinde yeni teknik adam konusunda arayışlar başladı. İlk planda öne çıkan isimler Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’ydu. Samet Aybaba, Aykut Kocaman ve Rıza Çalımbay isimleri de gündeme geldi ancak yerli teknik adamların bu süreçte çok fazla yıpranacağı düşüncesiyle tercihin yabancıdan yana kullanılmasına karar verildi.

YARDIMCI BELÖZOĞLU

Bu bağlamda ilk girişim ve temas da yapıldı. TFF yöneticisi Hamit Altıntop’un tavsiyesiyle Alman Millî Takımı’nı bırakan Joachim Löw ile bir ön görüşme yapıldı. AncakAlman teknik adamla yapılan görüşme olumsuz sonuçlandı. Löw, yorgun olduğunu ve takım çalıştırmayı düşünmediğini dile getirdi. Yeni isimlere bakan yönetim yeni teknik adamın yardımcılığına ise Emre Belözoğlu’nun getirmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...