Tgrt Haber
12 Eylül 2018 12:28

Galatasaraylı Onyekuru Başkan Weah'a karşı oynadı

Eski yıldız futbolcu Liberya Devlet Başkanı George Weah, ülkesi ile Nijerya Milli Takımları arasında oynanan karşılaşmada forma giydi.

Galatasaraylı Onyekuru Başkan Weah'a karşı oynadı
Galatasaraylı Onyekuru Başkan Weah&tt2;a karşı oynadı

Liberya'nın başkenti Monrovia'daki Samuel Kanyon Doe Stadı'nda oynanan  dostluk karşılaşmasında, Liberya ile Nijerya karşılaştı.

Nijerya'nın Simeon Nwankwo ve Galatasaray'da forma giyen Henry  Onyekuru'nun golleriyle 2-1 kazandığı mücadelede, Liberya forması giyen 51  yaşındaki Weah, 79 dakikada sahada kaldı.
 
Liberya Futbol Federasyonu, Weah'ın futbol kariyeri boyunca giydiği 14  numaralı formayı karşılaşmanın ardından emekliye ayırdığını duyurdu.
 
FIFA Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü kazanan ilk Afrikalı futbolcu  unvanının sahibi Weah, bu yıl ocak ayından beri Liberya'da devlet başkanlığı  görevini sürdürüyor.
 
Futbolculuğu döneminde Paris Saint-Germain, Monaco, Olympique  Marsilya, Milan, Manchester City ve Chelsea gibi Avrupa'nın önemli takımlarında  görev alan Weah, kariyeri boyunca çıktığı 411 karşılaşmada 193 kez ağları  sarsmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...