Tgrt Haber
21 Ocak 2022 14:25

IFFHS dünyanın en iyilerini belirledi, Galatasaraylıların sevinci kursağında kaldı

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021 yılının en başarılı kulüplerini açıkladı. Listeye 46. sıradan giren Galatasaray, Türk takımları arasında en başarılı takım oldu. Bu başarıya rağmen Galatasaray'ın bu sezon ligde gösterdiği performans tam aksi yönde. Ligde düşme hattı arasından Galatasaray'ın sadece 4 puan kaldı. Kötü sonuçların ardından taraftar okları yönetime çevirdi.

IFFHS dünyanın en iyilerini belirledi, Galatasaraylıların sevinci kursağında kaldı
Galatasaray,IFFHS,Süper Lig,Fatih Terim

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021’in en iyi kulüplerinin yer aldığı listeyi paylaştı. Güney Amerika’nın ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Libertadores'i kazan Palmeiras, listede ilk sırayı alarak dünyanın en başarılı takımı oldu.

Şuana kadar yayınlanan listenin başında ilk sırada yer alan takımların arasında ilk kez bir Brezilya ekibi yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun belirlediği en başarılı 10 takım şu şekilde sıralandı:

  1. Palmeiras
  2. Atletico Mineiro
  3. Manchester City
  4. Chelsea
  5. Flamengo
  6. Dinamo Zagreb
  7. Bayern Münih
  8. Real Madrid
  9. Ajax
  10. Atletico Paranaense

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yayımlanan listede Türkiye’den en başarılı takım 46. sırada yer alan Galatasaray oldu. Listede Fenerbahçe 78’ini, Sivasspor 134’üncü, Trabzonspor 141’inci olurken Beşiktaş, 155’inci sırada yer aldı.

EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI GALATASARAY

UEFA Avrupa Ligi’nde gurubu namağlup tamamlayarak birinci olarak çıkan Galatasaray, listede Türk takımları arasından en başarılı takım olmasına rağmen bu başarısını Süper Lig’de gösteremiyor.

GALATASARAY’IN BAŞARISI LİGE YANSIMIYOR

Galatasaray’da adeta bu sezon büyük bir çöküş yaşanıyor. Alınan kötü sonuçlardan son Teknik Direktör Fatih Terim ile yollar ayrılmıştı. Terim’in yerine getirilen İspanyol teknik adam Domenec Torrent, son 2 maçında sahadan puansız ayrıldı. Torrent ile çıktığı 2. maçı da kaybeden Galatasaray ile düşme hattı arasında sadece 4 puan kaldı. Kötü futbola ve gidişata çözüm bulamayan yönetim topun ağzında. Taraftarlar kötü sonuçların ardından oku yönetime çevirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...