Tgrt Haber
03 May 2021 14:48

Salih Uçan'a eski hocasından transfer tavsiyesi

Alt liglerin deneyimli hocası Sait Karafırtınalar, sezon sonu Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona erecek olan eski öğrencisi Salin Uçan'a transfer tavsiyesinde bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, İspanya liginin başarılı futbolcuya daha uygun olacağı görüşünde.

Salih Uçan'a eski hocasından transfer tavsiyesi
salih uçan,sait karafırtınalar,transfer

Aytemiz Alanyaspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Salih Uçan'ın yeni takımının hangisi olacağı merak ediliyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcuya Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi devlerin yanı sıra yurt dışından da pek çok takım talip oldu. Bucaspor'dan Fenerbahçe'ye, oradan da Roma'ya transfer olan ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü beklenen patlamayı yapamayan 27 yaşındaki futbolcu; Roma, Sion ve Empoli maceralarının ardından yeniden döndüğü Türkiye'de Aytemiz Alanyapor formasıyla adeta ikinci baharını yaşıyor.

Teknik direktör Sait Karafırtınalar da Bucaspor'dan eski öğrencisinin geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"İtalya'da fiziksel eksikliğinin sıkıntısını çekti"

Salih Uçan'ın Fenerbahçe'deki döneminde kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı ortam nedeniyle kendini gösteremediğini savunan Karafırtınalar, "Fenerbahçe o zaman sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. O zaman da söyledim milli takımın değişmez oyuncusu olur diye. İlk 8 takımın içinde oynayabilecek kalitede görüyordum onu, Avrupa’nın en iyi takımlarında oynayabilecek. Roma’ya da gitti, orada oynadı oynamadı. Ben İtalya’ya göre fizik kalitesinin biraz eksik olduğunu düşünüyordum. Onun sıkıntısını çekti” ifadesini kullandı.

"Alanyaspor'da müthiş oynadı"

Eski öğrencisiyle performansı hakkında ara ara görüştüklerini söyleyen deneyimli hoca, "Alanyaspor’da müthiş oynadı. Bu sezon izlediğim bütün maçlarda hemen hemen iyi oynadı. Kendisiyle de konuşuyoruz ara ara. ‘Ne yapıyorsan aynısını devam ettir. Başarın devam etsin’ dedim. Mukavelesi de bitiyor. İnşallah onun için güzel bir transfer olur bu sene" dedi.

Salih Uçan'a transfer tasiyesi

Salih Uçan'a hangi Avrupa liginin daha uygun olduğu yönünde gelen soruyu da cevaplayan Sait Karafırtınalar, "İspanya takımları onun için daha uygun olur gibi geliyor. Ama zeki oyuncu, her yere ayak uydurur. Artık tecrübe kazandı. Roma’ya tecrübesiz gitti bana göre. Onun sıkıntısını yaşadı. Şimdi daha tecrübelendi, İtalya da olur. Görüyorsunuz Fransa’da neler yapıyor Burak, Zeki, Yusuf. Bizim çocuklar gitsin, yurt dışında bizi en iyi şekilde temsil etsin" şeklinde görüş belirtti.

"Milli Takım'da olmayı hak ediyor"

2013 yılında henüz 19 yaşındayken Fatih Terim tarafından Milli Takım'a çağrılıp hazırlık maçıyla milli olan ve bir daha da milli formayı giyemeyen Salih Uçan'ın kadroda olmayı hak ettiğini dile getiren Karafırtınalar şöyle konuştu:

"Bana göre A Milli Takım’ı da hak ediyor şu anda oynadığı futbolla. Kreatif, ofansif, sonucu etkileyen oyuncular çok fazla yok. Avrupa Şampiyonası’nda mutlaka olmalı. Daha ne yapacak bu çocuk. Bütün sezon yaptığı işler ortada, attığı goller, asistler. Takımı çok dominant bir takım değil ama çok başarılı oldu. Milli takıma da katkı sağlar inşallah."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...