Tgrt Haber
23 Mart 2016 11:45

Süper Lig AŞ için torba yasa isteği

Kulüpler Birliği Vakfı İkinci Başkanı Hoşcan, 'Süper Lig AŞ'nin bir an evvel yasalaşması lazım. Meclis tatile girmeden bu işin torba yasa ile çözülmesi gerekiyor' dedi.

Süper Lig AŞ için torba yasa isteği
süper lig,torba yasa,

Kulüpler Birliği Vakfı İkinci Başkanı Mesut Hoşcan, "Süper Lig AŞ'nin bir an evvel yasalaşması lazım. Meclis tatile girmeden bu işin torba yasa ile çözülmesi gerekiyor. Daha sonra Türk futbolunun hem kurumsal hem de ekonomik açıdan daha iyi noktaya geleceği nettir." dedi. 

Eskişehirspor Kulübü Başkanı da olan Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl futbolun marka değerini büyütüp, futbol hakkındaki kararları vakfın vermesi yönünde çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Şu anda Avrupa'nın önemli liglerinde futbolun önemli paydaşlarının futbol kulüplerinin olduğunu anlatan Hoşcan, "Daha önce 'Süper Lig AŞ' adında bir taslak metni hazırlamıştık. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile mutabakat metni hazırlanıp imzalanmıştı. Süper Lig AŞ'nin yasalaşıp, bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a konuyu iletmiştik." diye konuştu.

"Süper Lig AŞ Anadolu kulüplerine büyük fayda sağlayacak"
Hoşcan, Süper Lig kulüp başkanlarının önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü hatırlattı.

Kulüplerin Erdoğan'a sorunlarını ilettiğini anlatan Hoşcan, şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmede Süper Lig AŞ'yi de kendisine anlattık. Süper Lig'deki 18 kulüp başkanı olarak ıslak imza altına aldığımız kararın gerçekçi olduğunu gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Süper Lig AŞ hakkında bir an evvel çalışma başlatıp, sonuçlandıracağına inanıyoruz. Süper Lig AŞ'nin bir an evvel yasalaşması lazım. Meclis tatile girmeden bu işin torba yasa ile çözülmesi gerekiyor. Daha sonra Türk futbolunun hem kurumsal hem de ekonomik açıdan daha iyi noktaya geleceği nettir. Yayın ihalesi ile ilgi süren belli bir zaman dilimi var. Yayın ihalesiyle ilgili kurulması planlanan Süper Lig AŞ'nin hazırlıkları var. Herkes mutabakata vardı. Hiçbir sorun yok. Süper Lig AŞ, ilerleyen dönemde özellikle Anadolu kulüplerine büyük fayda sağlayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...