Tgrt Haber
08 Aralık 2022 23:05 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 23:28

TFF, olaylı Göztepe-Altay derbisi için karar verdi: Her iki takım da hükmen yenik sayılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olaylı Göztepe - Altay derbisiyle ilgili her iki takımın da hükmen yenik sayılmasına karar verdi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
TFF, olaylı Göztepe-Altay derbisi için karar verdi: Her iki takım da hükmen yenik sayılacak
Altay,Göztepe,derbi,kavga

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1'inci Lig'de tribün terörü yüzünden tatil edilen Göztepe - Altay maçının ardından iki takımı da hükmen mağlup ilan edileceğini açıkladı. 

Riva'daki merkezde yapılan toplantıda, taraftarların karşılıklı şiddet olaylarının damga vurduğu Gürsel Aksel Stadı'ndaki maç sonrası iki takımın da hükmen mağlup ilan edilmesi kararı çıktı.

İki takımın puanlarının düşürülüp dürülmeyeceğine PFDK karara bağlayacak. 

20 HOLİGAN TUTUKLU

Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında yaşanan dehşet görüntüleriyle gündem olan maçın ardından Altaylı 19 taraftar, Göztepe'den de sahaya atlayıp kaleci Ozan'ı yaralayan taraftar olmak üzere 20 kişi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmıştı.

Holiganlar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında da işlem yapılırken, İzmir derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Altay'a 6 maç, Göztepe'ye de 4 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.  

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...