Tgrt Haber
18 Mart 2024 00:35 - Güncelleme : 18 Mart 2024 04:27

TFF'den Trabzonspor ve Fenerbahçe maçı sonrası açıklama: Kimsenin şüphesi olmasın

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından meydana gelen olaylarla ilgili açıklama geldi...

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Futbol, Trabzonspor, Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe, Papara Park’ta karşılaştı. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcular ile sahaya giren taraftarlar arasında olaylar çıktı. TFF'den olaylarla ilgili açıklama geldi.

STAT BİR ANDA KARIŞTI!

Müsabakanın ardından sarı-lacivertli futbolcular, sahanın ortasında toplandı ve galibiyeti kutladı. Bu sırada bordo-mavili taraftarlar sahaya girdi. Daha sonra Trabzonsporlu taraftarlarla, Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, güvenlik güçleri olayları engellemekte zorlandı. Fenerbahçeli futbolcular olayların ardından soyunma odasına doğru gitti.

TFF'den Trabzonspor ve Fenerbahçe maçı sonrası açıklama: Kimsenin şüphesi olmasın - 1. Resim

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

TFF’den yapılan açıklama şöyle:

Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz.

Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan olaylar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

TARAFTARLARDAN COŞKULU KARŞILAMA

Futbolcuları taşıyan takım otobüsü, doğrudan aprona girerek İstanbul'a hareket edecek uçağın yanına götürüldü. Fenerbahçe kafilesinde bulunan yöneticiler ise yolcu girişinden otobüsle uçağın yanına gitti.
Trabzon Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, zor bir akşam yaşandığını belirterek, "Çok gergin bir akşam yaşıyoruz. Çok fazla gerginliği artırmak istemiyorum. Devletimizin tavsiyesi üzerine burada basın açıklamamızı yapıyoruz, uçağımızın önünde. Olayların başından beri devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, Spor Bakanımız, ilimizin Sayın Valisi, Emniyet Müdürü, Trabzonspor Kulübü yönetim kurulu hep bizlerleydi. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

TFF'den Trabzonspor ve Fenerbahçe maçı sonrası açıklama: Kimsenin şüphesi olmasın - 2. Resim

Sakin olmak gerektiğine dikkati çeken Kızılhan, "Taraftarımızın öfkesini anlıyorum. Camiamızın sinirini anlıyorum ama bizlerin sakin olması gerekiyor. Şu an adli vakaya dönüşmüş bir olay. İlgili soruşturmaların açıldığı bilgisi bizlerle paylaşıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak da gerekli açıklamaları gereken zamanda yapacağımızı söylemek istiyorum. Taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum. Bütün takımımız sağ salim uçakta, binmiş durumda. Yönetim kurulumuz hep beraberiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından uçakla İstanbul'a hareket eden sarı-lacivertli kafileyi, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ataman ve Emniyet Müdürü Murat Esertürk uğurladı.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...