Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 10:00 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 11:00

Çin'in 25 tonluk uzay roketi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya geri döndü: Gökyüzünde ilginç görüntüler ortaya çıktı

Çin'in uzay yolculuğu kapsamında taşımacılık yapan Long March-5B roketi, Hint Okyanusu üzerinden Dünya'ya geri döndü. Kontrolsüz giriş yaptığı bildirilen roketin, gökyüzünde ortaya çıkan görüntüleri ise şaşırttı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
Çin'in 25 tonluk uzay roketi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya geri döndü: Gökyüzünde ilginç görüntüler ortaya çıktı
çin roket,uzay

Büyük ülkelerin bir kısmı, uzay alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Özellikle ABD bu alanda ön plana çıkarken, Çin'de uzay yolculuğunda önemli bir aşama kaydetti. Çin, kısa süre önce uzaya bir grup yeni uydusunu daha fırlattı. Uzaya gönderilen roket ise, Cumartesi günü geri dönüş yaptı.

Çin'in uzay yolculuğunda Long March-5B roketi kullanılırken,  bu roket cumartesi Dünya'ya geri döndü. Roketin kontrolsüz olarak dönmesi tepkilere neden olurken, gökyüzünde ortaya çıkan görüntüler ise şaşkınlığa uğrattı.

25 TONLUK ROKET YENİDEN DÜNYA'DA

 Long March-5B roketi, Cumartesi Hint Okyanusu'nda enkaz halinde Dünya'ya düştü. Konuya ilişkin açıklama ABD ve Çin yetkilileri tarafından yapıldı.

Reuters'in haberine göre NASA, Pekin'in olası enkazın durumuyla ilgili bir bilgi paylaşmadığını söyledi. Bu, enkazın nasıl ve zaman düşeceğinin tam olarak açıklanmadığını gösteriyor.  Çin'in devasa roketi, Cumartesi gecesi Dünya'ya kontrolsüzce geri döndü. Hint Okyanusuna düşen roket enkazının, ilk olarak Filipinler'de yanmaya başladığı bildirildi. 

https://twitter.com/nazriacai/status/1553424586624335872

Kaynak: reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...