Tgrt Haber
17 May 2021 07:03

İHA ve İKA'lara yerli mini roket

Türk mühendislerden yeni hamle. İnsansız hava ve kara araçları için yerli ve milli mini roket geliştirilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına sunuldu.

İHA ve İKA'lara yerli mini roket
yerli mini roket,İHA,İKA

Türk mühendisler sadece 40 milimetre çapında yerli ve milli mini roket geliştirerek İnsansız Hava Araçları (İHA) ile İnsansız Kara Araçları’nın (İKA) gücüne güç kattı.

Uzunluğu 170 milimetre olan mini roket, 550 milimetrelik atıcı tüpten fırlatılıyor. Roketin ağırlığı tek kullanımlık atıcı tüp ile 500 grama karşılık geliyor. Bir mini İHA'ya 6 adete kadar roket entegre edilebiliyor.

İHA ve İKA'lara yerli mini roket

HEDEFLER UZAKTAN ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK

Menzili 2 kilometre olan mini roket sayesinde artık, tehlikeli bölgeye personel gönderilmeyecek, belirlenen hedefler uzaktan etkisiz hale getirilecek. Bu sistem düşük maliyetli, ihtiyaca göre geliştirilebilir, kullanımı kolay, hafif ve personel tarafından çok adetli taşınabilir oluşu dolayısıyla avantajlar sağlıyor.

İHA ve İKA'lara yerli mini roket

Mini roketin küçük İHA'lara ve İKA'lara monte edilerek zırhsız ve hafif zırhlı araçlar, binalar, küçük yapılar gibi sabit hedeflerin vurulması ve imha edilmesi hedefleniyor.

İHA ve İKA'lara yerli mini roket

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...