Tgrt Haber
15 Ocak 2016 17:41

NASA, asteroid tehlikesine karşı özel ekip kuruyor

NASA, Dünya'daki yaşamı tehdit edebilecek asteroidlere karşı özel bir ekip kuruyor.

NASA, asteroid tehlikesine karşı özel ekip kuruyor
nasa, asteroid, tehlike,

Dünya sahip olduğu atmosferi bakımından üzerinde canlı bulundurabilen bir gezegen. Canlılığın var olması için gerekliliği tartışılamayacak şekilde kesin olan atmosfer, canlıların yaşamasını için gerekli gazları kendi bünyesinde barındırıyor. Sadece solunumda kullanılan gazların yanı sıra Dünya'nın yüzeyini de koruyan atmosferimiz, maalesef her zaman dışarıdan gelen tehditlere karşı başarılı olamıyor. Bu durumun farkında olan NASA, dış uzaydan gelen ve atmosferin durduramayacağı büyüklükteki asteroidleri durdurmak konusunda atmosfere yardımcı olmak istiyor.

Webtekno'da yer alan habere göre uzay araştırmalarıyla tanınan NASA, bundan birkaç gün önce asteroidlerin nasıl durdurulabileceğini ve Dünya'ya zarar vermeyeceğini araştırıyordu. Tüm bu araştırmaların ardından Dünya'yı koruması gereken bir ekibin kurulması konusunda karar kılmış olan NASA, resmi olarak bir koruyucu ekip kurmaya hazırlanıyor. Bu ekip, Dünya'nın çekim alanına yaklaşan veya Dünya'ya gelmekte olan astereoidleri inceleyecek, takip edecek ve hatta gerekirse bu astereoidi Dünya'ya düşmeden önce yok edecek.

Asteroidlerin yanı sıra Dünya yörüngesinde bulunan çöplerin, uyduların ve araştırma araçlarının da Dünya atmosferine girebileceğinden bahseden NASA yetkilileri, küçük olsalar bile önemli bir konumu hedef almasıyla birlikte zarara yol açabilecek olan bu cisimlerin takip altında kalmasını istiyor. NASA yetkililerinin yaptığı son araştırmalara göre Dünya yakınlarında bulunan asteroidlerin %90′ından fazlası 900 metreden büyük. Dünya'ya düşerek hayatı yok edebilecek güce sahip olan bu asteroidler, NASA'nın söylediğine göre bizler için tehdit oluşturmuyor. NASA yetkilileri önceliklerinin 100 metreden büyük olan asteroidleri araştırmak olduğunu belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...