Tgrt Haber
19 Nisan 2022 10:13 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 11:31

Bilim kurgu filmleri gerçek oldu! NASA, Holoport ile insanları uzaya ışınladı

NASA, Holoport yöntemiyle bilim insanlarını Uluslararası Uzay İstasyonu'na ışınladı. Oluşturulan 3 boyutlu görüntüler istasyona gerçek zamanlı olarak aktarıldı. Hologram teknolojisiyle uzaya ışınlanan Dr. Josef Schmid, “Bu yeni tür bir insan keşfi” dedi.

Bilim kurgu filmleri gerçek oldu! NASA, Holoport ile insanları uzaya ışınladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hologram ve teleportasyon (ışınlama) yöntemlerini bir araya getirdiği Holopot teknolojisi ile bir grup bilim insanını Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ışınladı.

BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK OLDU

Star Trek ve Star Wars gibi bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz ışınlanma ve hologram olayı gerçek oldu. NASA, geliştirdiği Holopot teknolojisiyle Dr. Josef Schmid ve ekibinin hologram görüntüsünü ISS'e gönderdi.

Uzay'a ışınlanan Schmid, "Bu yeni tür bir insan keşfi. Bedeniniz yeryüzündeyken varlığınız Dünya dışına çıkabiliyor" dedi.

NASA’DAN BİR İLK

Microsoft Holoport teknolojisini konsept aşamasında ele almaya başlamıştı. NASA'nın yeni adımıyla bu fikir Uzay'a da taşındı. İlk defa sanal ışınlanmayla insanlar Dünya'nın dışına çıkartıldı.

VIP KONUKLAR KULLANACAK

NASA, bu tür iletişim teknolojisini gelecekteki görevlerde daha kapsamlı bir şekilde kullanmayı planlıyor. NASA, ayrıca bu teknolojiyi özel tıbbi, psikiyatrik ve aile toplantıları ile VIP'lerin uzay istasyonuna konuk olup astronotları ziyaret etmeleri için kullanacaklarını da söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...