Tgrt Haber
31 Aralık 2021 14:25

Ters takla attı, pati verdi: Xiaomi'nin robot köpeği izleyenleri hayrete düşürdü

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Ağustos ayında ‘CyberDog’ isimli robot köpeğini tanıttı. Xiaomi, Aralık ayının başında piyasaya sürülen robot köpeğin yeteneklerini sergilemeye devam ediyor.

Ters takla attı, pati verdi: Xiaomi'nin robot köpeği izleyenleri hayrete düşürdü
teknoloji,robot köpek,xiaomi,cyberdog,xiaomi cyberdog

Boston Dynamics’in ‘Spot’ isimli robotunu oldukça benzeyen Xiaomi Cyberdog, dört ayaklı bir köpek gibi. Daha önce tanıtımı yapılan robot köpek hakkında bir video daha geldi. Xiaomi’nin YouTube üzerinden paylaştığı 2 dakikalık videoda robot, gerçek köpeklerle karşılaştırılıyor. 

Xiaomi’nin yayınladığı videoya baktığımızda robot köpeğin yetenekleri dikkat çekiyor. Sahibine ‘patisini’ veren, ters takla atan, gövdesini ve bacaklarını oldukça esnek kullanan robot, merdivenleri de kolaylıkla çıkabiliyor. Bununla birlikte, Cyberdog’ın suya dayanıklı olduğunu belirtelim. 

CYBERDOG'IN TEKNOLOJİSİ 

Teknoloji devinin paylaştığı bilgilere göre, robot köpek Intel D450 kamera sistemini barındırıyor. Böylece etrafı kolaylıkla görebiliyor. Ayrıca cihazda yapay zeka kamerası, balık gözü kamera, ToF sensörü, ultrasonik sensör ve gelişmiş ışık sensörü yer alıyor. 

Ters takla attı, pati verdi: Xiaomi'nin robot köpeği izleyenleri hayrete düşürdü

Cyberdog'ı Boston Dynamics'in robot köpeğinden ayıran en önemli özellik ise açık kaynak kodlu olması. Geliştiricilerin özgürce yeni yetenekler ekleyebilmesi için Xiaomi, Ubuntu 18.04 açık kaynak kodlu bir yazılım tercih etti. Proje yöneticisi Huang Changjiang ise bu konuda, "Geliştiricilerin sınırları zorlama özgürlüğüne sahip olmaları CyberDog için çok önemli" şeklinde konuşmuştu. 

Xiaomi, teknoloji harikası Cyberdog'ın yüksek performanslı servo motorlara, yüksek bilgi işlem kapasitesine, görsel algılama sistemi için yerleşik yapay zeka ve sesli etkileşim sistemine sahip olduğunu açıkladı.

Peki, Xiaomi'nin robot köpeğinin fiyatı ne kadar? Daha birçok yetenek ve işlev eklenmesi beklenen Cyberdog şu anda 1.540 dolar fiyat etiketine sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...