Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 17:38

15 Temmuz’da otoyollar ücretsiz mi 2021?

Millete ve demokrasiye uygulanan hain darbe sonucunda 15 Temmuz günü, Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak 5 yıldır kutlanmaya devam ediyor. Dolayısıyla vatandaşlar, “15 Temmuz’da otoyollar ücretsiz mi, 15 Temmuz’da kargolar kapalı mı, 15 Temmuz’da toplu taşıma araçları ücretli mi, ücretsiz mi?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

15 Temmuz’da otoyollar ücretsiz mi 2021?
15 Temmuz&tt2;da toplu ulaşım ücretsiz mi,,15 Temmuz&tt2;da otoyollar ücretsiz mi,,15 Temmuz,

15 Temmuz 2016’da millete ve demokrasiye uygulanan hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimizi, gazilerimizi 15 Temmuz’un anma günü olarak kutlanacağını belirtmişti. Beş yıldır kutlanmaya devam edilen 15 Temmuz anma gününde vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Bunun yanı sıra 15 Temmuz’da aracıyla yola çıkmayı planlayanlar, köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmadığını araştırıyor.

KURBAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Son yapılan Kabine toplantısının ardından otoyollarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacağını belirtti. Bayramda yolların ücretsiz olacağını ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı otoyolların geçiş ücretlerinde de indirime gidildiğini de ifade etti. Erdoğan, ayrıca Ankara-Niğde Otoyolu'nda da sürücülerin artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebileceğini söyledi.

15 TEMMUZ’DA OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

15 Temmuz'da Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi yap işlet devret kapsamındaki köprüler ve otoyollar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş yapılabilecek.

15 TEMMUZ’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda bayramlar ve resmî tatillerde toplu ulaşım kullanımında, köprü ve otoyol geçişlerinde ücret alınmamıştı. Geçtiğimiz 2020 yılında 15 Temmuz günü İstanbul ve Ankara'daki toplu taşıma araçları vatandaşlara ücretsiz olmuştu. Dolayısıyla 15 Temmuz Perşembe günü de toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacak.

İBB Meclisi'nin aldığı karara göre bayram ve özel günlerde toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Diğer yandan belediyeler ve bunların kurduğu birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

15 TEMMUZ’DA KARGOLAR VE PTT AÇIK MI?

15 Temmuz’da kargo ve PTT’lerde işlem yapacak vatandaşlar, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kargo ve PTT’lerin açık olup olmadığını araştırıyor. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün resmi tatil olması nedeniyle PTT ve kargolar hizmete kapalı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...