Tgrt Haber
31 Mart 2021 10:48

Diyarbakır'da vaka sayıları 4 kat arttı

Korona virüs risk haritasında ilk önce mavi renkle yer alan Diyarbakır'da vaka sayıları artınca renk de sarıya döndü. Bir dönem test sayıları 500’lere gerileyen kentte vaka sayıları 4 kat artınca test sayıları da günlük bin 500'lere çıktı.

Diyarbakır'da vaka sayıları 4 kat arttı
Diyarbakır,,vaka sayısı

Korona virüs salgınında aşı çalışmalarının da yürütülmesiyle 1 Mart itibariyle yeni kontrollü normalleşme adımları atıldı. Korona virüs haritasında düşük riskli ve mavi kategoride yer alan Diyarbakır’da, vatandaşlar rehavete kapıldı. Vatandaşların tedbiri elden bırakmasının ardından vaka sayılarında da büyük artış yaşandı. Bir dönem günlük 500'lere kadar gerileyen test sayısı son günlerde bin 500'le kadar yükseldi.

Diyarbakır'da vaka sayıları 4 kat arttı

Özel bir hastanede görevli uzman doktor Halis Yerlikaya, Türkiye’de genç yaş grubu içerisinde hızla yayılan yüzde 70 İngiliz mutant virüsünün olduğunu belirterek, Diyarbakır’daki Nevruz Bayramı kutlamalarının etkisinin bu hafta görüleceğini ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...