Tgrt Haber
24 Şubat 2024 11:49 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 11:51

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde üzen manzara! Profesör kendini zor tuttu

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde üzen manzaralar ortaya çıktı. Konyaaltı Sahili’ni kuş bakışı gören seyir terasının etrafındaki çöpler, çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran profesörü kızdırdı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Konyaaltı Sahili,Seyir Terası,Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Her yıl milyonlarca yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Konyaaltı Sahili’ni, kuş bakışı baştan sona gören Seyir Terası etrafına duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler tepki topladı.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde üzen manzara! Profesör kendini zor tuttu - 1. Resim

Çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, falezlerin uçurum kısmındaki yeşillik alana atılan çöpleri görünce adeta çileden çıktı.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde üzen manzara! Profesör kendini zor tuttu - 2. Resim

''TEMİZLEYECEK PERSONELİN HAYATINI RİSKE ATIYORLAR''

''Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesini izah edemiyorum” diyen profesör, çöplerin uçurumda olduğuna da dikkat çekerek, “Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor.'' dedi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde üzen manzara! Profesör kendini zor tuttu - 3. Resim

''ÇOK ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM AMA SÖYLEYEMİYORUM''

Prof. Dr. Gökoğlu, ''Antalya’nın en güzel noktasındayız. Burası seyir tepesi. Buranın güzel olduğu kadar çok da çirkin bir durumu var. Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesi kadar kötü bir şey yok. Maalesef insanlarımız duyarsız. İnsanımızın manzarayı seyrederken burayı kirletmesini izah edemiyorum. Tüm şehrin kirliliği, insanların her türlü kirliliği denize de gidiyor. Düşündürücü olan kaza olarak atılması olabilir ama düşündürücü olan bilerek atılması. Bu manzarayı görünce üzülüyorum, içimden bir şeyler kopuyor. Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...