Tgrt Haber
11 May 2021 11:45

Hakim ve savcı adayları Türkçe dersi alacak

Hakim ve savcı adayları, dava dosyaları ve mahkeme kararlarıyla ilgili jargonun daha anlaşılabilir hale getirilmesi için Türkçe dersi almaya başladı.

Hakim ve savcı adayları Türkçe dersi alacak
hakim,,savcı,,türkçe,,ders,,eğitim,

Hakim ve savcılar için Türkiye Adalet Akademisi (TAA) tarafından yeni bir program düzenlendi.

Amaç halkın daha rahat anlamasını sağlamak

Türkiye Adalet Akademisi, hakim ve savcılar için özel bir eğitim programı hazırladı. "Kararların Dili" isimli programla; Türkçenin doğru kullanımının, açık ve vurgulu oluşunun ön plana çıkarıldığı dersler verilerek dil bilgisi ve anlam bütünlüğü üzerine çalışılacak.

Eğitim programıyla yargı kararlarının daha etkin olması ve yeni sade dille vatandaşların kararları daha rahat anlaması amaçlanıyor.

İlk derse 577 hakim ve savcı adayı katıldı

 

Programın ilk dersine 577 halim ve savcı adayı katıldı. Kovid-19 salgını nedeniyle seyreltilmiş sınıflarda verilen derslere Gazi Üniversitesi TÖMER Başkanı Prof. Dr. Nezir Temur, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Durmuş ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Murat Erol giriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...