Tgrt Haber
25 Temmuz 2021 21:10

İzmir'de başörtülü kıza sözlü ve fiziki saldırı

İzmir'de R.Y. adlı bir genç kız, minibüs şoförü ve eşi tarafından darbedildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan genç kız, "Başörtümü çıkarıp tokat attılar. Şoförün karısı 'Ben açığım ama senden daha namusluyum' diyerek hakaretler savurdu" açıklamasını yaptı.

İzmir'de başörtülü kıza sözlü ve fiziki saldırı
başörtü,saldırı,izmir

İzmir'de başörtülü bir kız, bir minibüs şoförü ve eşi tarafından hem sözlü hem fiziki saldırıya maruz kaldı.

"ARACI ÜSTÜME SÜRÜP DİZİME ÇARPTI"

İddiaya göre olay 22 Temuz'da İzmir'in Karabağlar ilçesinde gerçekleşti. Bayram ziyaretine giden R.Y. adlı genç kız, yolda geri manevra yapan bir mibibüsün altında ezilme tehlikesi geçirdi. Genç kız, kendisine çarpan minibüs şoförüyle tartıştı. 

Sürücünün kasıtlı olarak aracı üstüne doğru yönelttiğini öne süren R.Y., "Beni görmeme ihtimali yoktu ama bu ihtimale karşı öne çıktım. 'Abi ben varım durur musun karşıya geçene kadar' dedim. Ama hiçbir şey olmamış gibi aracı tekrar üstüme sürdü. Diz kapağıma çarptı, o acı ve refleksle 'Geri zekalı mısın, ayağıma çarpıyorsun' dedim. Adam bana baktı ve 'Sen nasıl bana hakaret ediyorsun' diyerek hakaretler savurdu" şeklinde konuştu.

İzmir'de başörtülü kıza sözlü ve fiziki saldırı

"BEN AÇIĞIM, SENDEN DAHA NAMUSLUYUM"

Yolun karşısına geçtikten sonra arabanın yönünü değiştirerek takip edildiğini belirten R.Y., "Şoförün yanındaki kadın, kocamdan özür dileyeceksin diyerek çok ağır küfürler ve hakaretlerde bulundu" dedi. Başörtüsünün açılarak darbedildiğini savunan R.Y. şöyle devam etti:

"Sonrasında şoförden kocam diye bahseden kadın arabadan inerek başörtümü açtı. 'Ben açığım senden daha namusluyum' dedi. Olay ona hakaret etmemden çıkmıştı, saldırdı, başımı açtı. Ben hiç hak etmediğim şekilde hakaretler duydum. Kadın hıncını alamayıp beni tokatlamaya başladı. Darp raporu aldığımda kollarımda izler vardı. Çok kötü bir şey yaşadım. Şoktayım."

Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen ve şikayette bulunan R.Y, "Hiçbir kadına bu yapılamaz. Ben haklıyım ve hakkımı sonuna kadar savunacağım. İşe gidip geliyorum ama şoktayım hala" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...