Tgrt Haber
19 Aralık 2018 16:05

Meteoroloji buzlanma riskine karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, buzlanma ve don riski nedeniyle önemli uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıklarına yönelik beklentisini açıkladı.

Meteoroloji buzlanma riskine karşı uyardı
mgm,,meteoroloji genel müdürlüğü,,kar,,yağış,

İstanbul başta olmak üzere Trakya'nın belli kesimlerinde devam eden kar yağışı ve karla karışık yağmura ilişkin Meteoroloji, yeni açıklamalarda bulundu. Bugün sabah saatlerinden bu yana devam eden yağışların buzlanma ve don riskine yol açtığı kaydedildi.

Hava durumu raporlarına göre; Trakya'da hava sıcaklıklarının düşeceği kaydedildi. Sıcaklıkların yer yer 0'ın altında olacağı Marmara'da, buzlanma ve don riski mevcut.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; buzlanma ve don riskine karşı sürücülerin tedbirli olmalarında yarar var. Özellikle İstanbul trafiği göz önüne alındığında ciddi bir probleme dönüşebilecek olan bu durumun bir-iki gün devam edeceği öngörülüyor.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düştüğü bugünlerde, Cumartesi günü sıcaklıkların birkaç derece yükselmesi bekleniyor. Haftalık hava durumuna göre; İstanbul'da yarın ve Cuma günü çok bulutlu bir atmosferin etkili olması beklenirken, Cumartesi günü güneşli, Pazar günü ise yer yer yağışlı bir görünüm öne çıkıyor. 

İşte Meteoroloji'den yapılan o açıklama: 

Trakya'da bugün (Çarşamba) meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının üç gün boyunca sabah saatlerinde 0 C (sıfır) derecenin altına düşmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunmalıdır. 

Meteoroloji buzlanma riskine karşı uyardı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...