Tgrt Haber
26 Haziran 2021 10:32

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre; Trakya, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da Erzincan çevresinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da ise güneşli ve sıcak hava etkili olacak.

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor
yağmur,sağanak,hava durumu,meteoroloji

Türkiye'nin bir bölümü kavurucu yaz sıcaklarını yaşarken bir bölümü ise yağışlı havanın etkisi altında. 2 haftadır yağışın görüldüğü İstanbul'da sıcak hava ve nem vatandaşları bunaltıyor. 

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son bilgilere göre; sıcaklık yurdun kuzey ve iç bölümlerinde mevsim normallerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde olacak. Rüzgar daha çok kuzeyden, Akdeniz kıyıları ile doğuda ise güneyden orta kuvvetle esecek. Kuzey ve iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Meteoroloji ayrıca bazı bölgeler için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Marmara'da Trakya, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da Erzincan çevresinde sağanak ve gök gürültülü yağmur etkili olacak.

BARTIN'DA SAĞANAK SU BASKININA YOL AÇTI

Bartın'da gece saatlerinde başlayan yağmur, bir saat içinde hayatı felç etti. Bazı iş yeri ve evleri sağanak yüzünden su bastı, yollar su birikintisi ve çamurla kaplandı. Araçlar özellikle Zonguldak-Bartın karayolunun Çatmaca mevkisinde oluşan su birikintisi sebebiyle zorlukla ilerledi. Yol bir süreliğine trafiğe kapatılırken araçlar alternatif güzergaha yönlendirildi.

Ev ve iş yerlerindeki suyun tahliyesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Belediyeye ait iş makineleri ise yollarda temizlik çalışması yaptı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaklaşık bir saat boyunca etkili olan sağanak yağmurla ilgili olarak "İlimiz 1 saatte çok yoğun yağış aldı. Yüksek kesimlerden gelen sular yollarımıza kadar ulaştı. Bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Bartın Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle sahada çalışıyoruz. Yağışın devam etmesi ihtimaline karşı da tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz” şeklinde görüş belirtti.

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

KARABÜK'TE GECEYİ ŞİMŞEKLER AYDINLATTI

Dün gece sağanak yağışın etkili olduğu bir başka il de Karabük oldu. Geç saatlerde başlayan sağanak öncesi çıkan şimşekler ise gecenin karanlığını aydınlattı. Şimşeklerin görüntüsü adeta görsel şölen oluşturdu.

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, yurdun bazı bölgelerinde beklenen hava sıcaklığı şu şekilde:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
İstanbul: Parçalı bulutlu 29
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Adana: Parçalı ve az bulutlu 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 36
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...