Tgrt Haber
26 Ocak 2022 09:42

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak

Pazartesi gününden beri İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı etkisini azaltarak devam edecek. Öte yandan, yurt genelinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa'nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak
kar,meteoroloji,hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Iğdır ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa'nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÜLKE GENELİNDE BUZLANMA VE DON GÖRÜLECEK 

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak

Yurt genelinde sıcakların; Trakya ile iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A BUGÜN KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'da hava sıcaklıklarının sabah saatlerinde eksinin altında seyrederken öğlenden sonra 2 dereceeye çıkacak.Yarın akşam saatlerinde ise kar yağışının İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak

 

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ AZALTACAK

Meteoroloji Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, "Dünkü soğuk havayla etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı bugün etkisini biraz daha azaltacak. Ancak kar yağışının devam etmesini bekliyoruz İstanbul için. Akşam saatleri hatta geceye kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek. Bugünde İstanbul'da özellikle boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda kar yağışı devam ediyor. Bugün ve perşembe günü sabah saatlerinde görülmesi tahmin ediliyor" dedi.

ARTIK BUZLANMA DAHA ÖN PLANDA

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak

Vatandaşların özellikle yarından itibaren buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Macit, " Vatandaşların artık kar yağışından öte buzlanmaya karşı trafikte tedbirli olmalarını öneriyoruz" uyarısında bulundu.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre, yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı -3

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı kuvvetli ve yoğun olacak
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 7
Adana: Çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 10
Antalya: Çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Alanya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 8
Samsun: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 4
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 4

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...