Tgrt Haber
25 Temmuz 2021 20:43

Meteoroloji'den uyarı: Sel bölgesinde şiddetli yağış etkili olacak

Geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren sağanak sonrası Rize ve Artvin’de sel meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşları etkisini gösterecek sağanak konusunda uyardı

Meteoroloji'den uyarı: Sel bölgesinde şiddetli yağış etkili olacak
Meteoroloji,Sağanak,sel,rize,artvin

Meteoroloj, Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada pazartesi gününden itibaren Karadeniz’de etkisini gösterecek sağanak yağışın salı günü Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde etkisini arttırarak devam ettireceği belirtildi.

SALI GÜNÜNE DİKKAT

Yağışların; Samsun ve Sinop çevreleri ile Bartın’ın doğu, Karabük ve Kastamonu kuzey, Ordu’nun batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ DE UYARDI

Pakdemirli, salı günü bölgede yağış beklendiğine dikkati çekerek, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Trabzon'dan Hopa'ya kadar bölgede 75 ila 150 kilogram yağış beklendiğine dikkati çeken Pakdemirli, "Bu yağış belki geçen hafta almış olduğumuz yağışların bir miktar altında olabilir ama toprağın doygun olduğunu ve geçirgen olduğunu unutmayalım. Bundan dolayı bu yağışların da sel getirebileceğini, salı gününden itibaren başta bölge halkı olmak üzere çok dikkatli olmamız gerektiğini de tekrar ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Meteoroloji'den uyarı: Sel bölgesinde şiddetli yağış etkili olacak

KAYIP 3 KİŞİ ARANIYOR

Artvin'in Murgul ilçesinde selde kaybolan Serdar Yiğit ile Rize'nin Güneysu ilçesinde sele kapılan Hasan Arıcı ve Muradiye Beldesi'nde çöken evin enkazı altında kalarak kaybolan Batuhan Delihasan ise dere yatağında aranıyor. Aramalara, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri katılıyor.

AFAD, 303 KİŞİYİ KURTARDI

Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve heyelan felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, afet öncesi alınan bir önlemin, olası facianın önüne geçtiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Rize ve Artvin için sel riski uyarılarında bulunmasının hemen ardından, olası bir olumsuz durumda arama kurtarma çalışmalarına hızlı müdahale edebilmek için ekiplerini bölgeye göndererek hazır beklettiği ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...