Tgrt Haber
15 Kasım 2021 11:44

Minibüste silahlı gasp: İki kişi 2 milyon 250 bin lirayı çalıp kaçtı

Başakşehir'de minibüs yolculuğu yapan ayakkabı firması sahibi H.C., minibüse binen silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. İçinde 750 bin lira nakit para ve 1,5 milyon liralık çek bulunan çantayı H.C.'den alarak kaçan şüpheliler, kısa süre içinde yakalandı.

Minibüste silahlı gasp: İki kişi 2 milyon 250 bin lirayı çalıp kaçtı
gasp,,minibüs,,başakşehir,

Başakşehir’de bir ayakkabı firması sahibi olan H.C., içinde 2 milyon 250 bin lira değerinde nakit para ve çek bulunan çantayla minibüse binince 2 gaspçının saldırısına uğradı. Motosikletle takip ettikleri minibüsü durdurup H.C.'nin başına silah dayayarak çantayı alıp kaçan şüpheliler, kısa süre içinde yakalandı.

KAZA SÜSÜ VERİP ARACI DURDURDULAR

15 Ekim Pazar günü Başakşehir’de meydana gelen olayda, idiaya göre, Ayakkabıcılar sitesinde kardeşi ile ortak şirketi olan H.C., isimli şahıs saat 20.00 sıralarında minibüse bindi. Daha sonrasında yanına motosikleti iki kişi gelerek kaza süsü verdirip aracı durdurdu.

Minibüste silahlı gasp: İki kişi 2 milyon 250 bin lirayı çalıp kaçtı
Motosikletle minibüsü takip eden şüpheliler, kaza süsü vererek aracı durdurdu. 

BAŞINA SİLAH DAYADILAR

Hastaneye götürülmek isteyen motorlulardan biri daha sonrasında H.C.’ye ateş açtı. Aracın camı kırılırken, gaspçılardan biri minibüsün içine girerek H.C’nin başına silah dayayıp içerisinde 45 bin dolar, 23 bin euro, 35 bin lira ve 1.5 milyon liralık çek bulunan çantayı alarak kaçtı.

KIS SÜREDE YAKALANDILAR

Olaydan sonda H.C hemen polis ekiplerine haber verdi. Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, gaspçıların kimliklerini tespit etti. 23 yaşındaki Ali Artan ve yabancı uyruklu 19 yaşındaki Mahmoud Alkadour Başakşehir'de yakalanarak gözaltına alındı.

Minibüste silahlı gasp: İki kişi 2 milyon 250 bin lirayı çalıp kaçtı
Olayın ardından kısa sürede yakalanan şüphelilerden alınan para, sahibine teslim edildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayda kullanılan motosikletin sahibi A.Ü. de tespit edilerek Esenyurt'ta yakalandı. Motosiklete el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altan ve Alkadour çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.Ü. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan, olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...