Tgrt Haber
28 Şubat 2019 14:19

Tatbikatta gemiler top atışlarıyla dosta güven, düşmana korku saldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Akdeniz ve Marmara Denizi’nde eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinin de katıldığı Mavi Vatan-2019 Taktik Tatbikatı’nda gemilerin top atışları dosta güven, düşmana korku saldı.

Tatbikatta gemiler top atışlarıyla dosta güven, düşmana korku saldı
2019 Mavi Vatan,TSK,Deniz Kuvvetleri,Sahil Güvenlik

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olan Mavi Vatan-2019 Taktik Tatbikatı 2’nci gününde de devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde yürütülen ve Türkiye'yi çevreleyen 3 denizde aynı anda yapılmasıyla bir ilke imza atılan tatbikat kapsamında gemiler hem kara hem deniz üzerindeki hedeflere top atışları yaptı. Belirlenen hedeflerin gemilerden ateşlenen toplar ile tek tek vurulduğu tatbikatta gemiler dosta güven, düşmana da korku salıyor. Öte yandan, akşam saatlerinde gemilerin tatbikat kapsamında kara bombardımanı gerçekleştireceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...