Tgrt Haber
28 Ağustos 2023 14:52 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 15:09

Aklınızda bulunsun! Bulgur köftesini böyle pişirirseniz tadan kıymalı köfte sanıyor…

Çiğköfteden sonra bulgurla yapılan ve en sevilen köfte bulgurlu köfte. Ancak bulgurlu köftenin kıvamını vermek ve lezzetini tutturmak önemli… İşte tüm ayrıntılarıyla en leziz bulgur köftesi tarifi!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Aklınızda bulunsun! Bulgur köftesini böyle pişirirseniz tadan kıymalı köfte sanıyor…
burgur köftesi,tarif

Fellah köftesi de denilen bulgur köftesi yöreden yöreye farklılık gösteriyor. En lezzetlisinin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapıldığı bilinen bulgur köftesinin baharatları ve kıvamı iyi ayarlanırsa kıymayla yapılan köfte kadar leziz olabilir. İşte detaylar…

BULGUR KÖFTESİ

1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı kaynar su, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, pul biber.

Aklınızda bulunsun! Bulgur köftesini böyle pişirirseniz tadan kıymalı köfte sanıyor…

Sosu için:

4 adet domates, 3 diş sarımsak, tuz, isteğe göre biberiye, sıvı yağ, maydanoz

YAPILIŞI

İnce bulguru kaynar su döküp streç filmle üzerini örtün ve şişmesini bekleyin. Sıvı yağ, un, yumurta akı ve salçayı yoğurma kabına alıp suyunu çeken bulgurları da içine atıp yoğurmaya başlayın. Yoğururken elinizi suya batırırsanız köfte hamurunuz daha kolay şekil alır.

Hazır olan köftenizden minik parçalar koparıp serçe parmağınızla ortasına bastırın. Şekillendirme aşamasında elinizi suyla ıslatırsanız yine çok kolay şekil aldığını göreceksiniz. Suyu bir tencere içinde kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine tuz atıp köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıkınca pişmiş demektir. Kevgirle pişen köfteleri alın.

Rendelediğiniz domates ve zeytinyağını birlikte kavurun. İnce dilimlediğiniz sarımsağı, tuz, dilediğiniz baharatları ve birkaç biberiye yaprağını domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...