Tgrt Haber
08 Haziran 2023 16:57 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 17:42

Bu yöntemle Afyon sucuğunu evde yapabilirsiniz! Ustasından tarihi Afyon sucuğu tarifi…

Kahvaltıların baş tacı ve birçok tarife de lezzet katan sucuğu sevmeyen nerdeyse yoktur. Ancak fabrikasyon sucuklara katılan ve koruyuculuğunu arttıran bazı maddeler bu lezzeti sağlıksız hale getiriyor. Bu sebepten size ustasından Türkiye’nin en iyi sucuğu olarak bilinen Afyon sucuğunu evde yapabileceğiniz bir tarif veriyoruz.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Bu yöntemle Afyon sucuğunu evde yapabilirsiniz! Ustasından tarihi Afyon sucuğu tarifi…
afyon sucuğu,sucuk,tarifi

Marketten aldığımız ve severek tükettiğimiz sucuklar içerisinde bulunan nitrit ve nitrat bileşenleri sebebiyle kanser riskini arttırıyor ve birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Sofraların vazgeçilmezi sucukların en iyisini tercih etmek de pek kolay olmuyor. Biz de sizler için Türkiye’nin en iyi sucuğu olarak kabul edilen Afyon sucuklarının tarifini derledik. Öyle ki bu sucukları evde sağlıkla yapabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İşte fabrikasyon sucuklardan hem daha leziz hem daha sağlıklı sucuk tarifi…

EV YAPIMI SUCUK TARİFİ

15 kg az yağlı dana kıyma

1 kg çekilmiş dana yağı (isteğe bağlı)

300 gram kimyon

300 gram karabiber

300 gram kırmızı acısız toz biber

300 gram kırmızı acili toz biber

300 gram kırmızı acı veya acısız pul biber

40 baş sarımsak

1 avuç tuz (arzu eden miktarını kendi ayarlar)

Sos için; 1 yemek kaşığı çemen, 1 çay bardağı su

Diğer malzeme; Kurutulmuş inek bağırsağı

Bu yöntemle Afyon sucuğunu evde yapabilirsiniz! Ustasından tarihi Afyon sucuğu tarifi…

YAPILIŞI

Sarımsağı rondodan geçirin. Kıyma ile bütün malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğrun. Bütün malzemelerin birbirine karışması sağlayın. 2-3 saat üzeri kapalı serin bir yerde özleşmesi için dinlendirin. Çemen ile suyu karıştırın ve kıyma makinasının ucuna takılan huninin etrafına azar azar sürmek için hazırlayın. Bağırsaklar hafif ılık suya bastırarak yumuşatın. Et makinesinin ucuna huni takın ve çemen suyunu yağlayıp bağırsakları huninin ucuna bolca takarak sucukları doldurun. Daha sonra serin ve yüksek bir yerde sucuk boğumlarını ipe asıp kurutun. Bir hafta geçtikten sonra isterseniz temiz bir bıçağın ucu ile her boğumu küçük küçük delin ve havasını alın. Mevsimine göre 2-3 hafta içinde kuruyacaktır. Daha sonra dondurucuya koyabilirsiniz ve istediğinizde tüketebilirsiniz.

Bu yöntemle Afyon sucuğunu evde yapabilirsiniz! Ustasından tarihi Afyon sucuğu tarifi…

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...