Tgrt Haber
28 Mart 2024 11:57 - Güncelleme : 29 Mart 2024 12:21

AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Yasin Kartoğlu'nun hayatı ve biyografisi

Vatandaşların gündeminde Yasin Kartoğlu'nun hayatı yer aldı. Yerel seçime az bir süre kala AK Parti'nin Başakşehir Belediye Başkan adayı olan Kartoğlu hakkında kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi sorulara cevap arandı. Tüm merak edilenler...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Yasin Kartoğlu'nun hayatı ve biyografisi

Yasin Kartoğlu, AK Parti'nin Başakşehir Belediye Başkan adayı oldu. 31 Mart yerel seçiminde aday olacak olan isim hakkında ise kimdir, kaç yaşında gibi sorular araştırılıyor. Gündemde yer alan isim ile ilgili detaylar haberimizdedir...

YASİN KARTOĞLU KİMDİR?

1977 senesinde Küçükçekmece’de dünyaya gelmiştir. Ailesi aslen Malatyalı olan Kartoğlu, ilk ve ortaokul eğitimlerini Küçükçekmece'de tamamlamasının ardından lisans eğitimin İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bitirmiştir. 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilmiştir. Bu döneminde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

İki dönem yardımcılık yaptıktan sonra Mevlüt Uysal'ın 28 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından 4 Ekim 2017 yılında Başakşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 2019 yerel seçimlerinde yeniden başkan seçilmiştir.

AK Parti Başakşehir Belediye Başkan adayı Yasin Kartoğlu'nun hayatı ve biyografisi - 1. Resim

EVLİ Mİ?

Evli ve 2 çocuk sahibidir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...